Stylový byt: Toužíte žít u moře? Přizpůsobte tomu byt

td
7. 2. 2012 11:38
Nechte se unést hřejivým přímořským stylem bydlení a přeneste si náladu dovolené i domů
Foto: Ludvík Hradilek

Šumění moře, hřejivý sluneční svit a jemný mořský vítr. Kdo by v zimním období nevzpomínal na dokonalou dovolenou u moře? Proč si nepřipomenout uvolněnou atmosféru přímořských letovisek a nepřizpůsobit tomuto stylu interiér bytu? V létě poskytne příjemné osvěžení a pocit lehkosti, během zimy naopak připomene hřejivé letní dny. Stačí několik drobných úprav a pod okny uslyšíte šumění vln.

Barevná paleta mořského pobřeží v bytě


Základním požadavkem na interiér v přímořském stylu je lehkost a vzdušnost, čím více světla bude pronikat skrz okna, tím lépe. Stěny je vhodné nechat sněhově bílé, případně natřít světlým odstínem modré či béžové. Při výběru barev se inspirujte samotným mořem - barva vody, písku, oblázků a mušlí bude nejlepším rádcem.

Milujete chození naboso? V tom případě investujte do dřevěné podlahy, která skvěle podtrhne přírodní charakter prostor. V duchu přírodních materiálů by se mělo nést i další vybavení, především nábytek. Vhodný je ratan a světlé dřevo.

S doplňky šetřete, vsaďte na přírodu

U doplňků se vyplatí chovat zdrženlivě a opět pamatovat na přírodní charakter. Vytvořte dekorativní vázu plnou mušlí nebo oblázků, na zdi pověste velká zrcadla, která ještě více otevřou prostor. Zajímavým prvkem jsou krémové závěsy, které nemusí zdobit pouze okna, ale také například postel. Židle oblečte do slušivých potahů, u kterých si můžete dovolit i výraznější dekorační látku. Pokud se nebojíte odvážnějšího stylu, sáhněte po pruhované tapetě či kamenném obložení stěny.

Seriál Stylový byt

Bydlení není jen o užitnosti, ale také o designu. Připravili jsme proto seriál, který vás provede nejrůznějšími styly zařízení bytu. Stylový byt vám představí nejvhodnější materiály, dekorace a tipy, jak vytvořit fungujiící a elegantní interiér

 

Právě se děje

Další zprávy