Stylový byt: Interiér s duchem velkoměsta

td
9. 1. 2012 10:54
Městský styl je plný života a neotřelých nápadů, nechte se pohltit pop artem
Foto: Vojtěch Marek

Městský styl bydlení je šitý na míru mladým nezávislým lidem. Vychází z konzumní společnosti a jejího největšího rozmachu v padesátých letech minulého století. Stačí si vzpomenout na pop art a díla Andyho Warhola, která ovlivnila celý svět. Urbanistický styl oslavuje život a vše, co nabízí, holduje originalitě a nevšedním nápadům, ale zároveň se snaží vystihnout osobnost obyvatele bytu. Pokud milujete nekonečný ruch velkoměsta, tento styl je přímo pro vás.

Stylové bydlení inspirované městem však nemusí být charakterizováno jen neonovými, zářivými barvami. Nejmodernější trendy naopak velí prosytit interiér chladivou modrou v kombinaci s neutrální černou a šedou. Právě šedá ve spojení s jakýmkoli jasnějším barevným odstínem vytváří ideální podklad pro urbanistický vzhled bytu. Nábytek pak jen dotváří vzdušný a jednoduchý koncept, není třeba utrácet za masivní dřevo, tento styl naopak prosazuje plast, kov a variabilní zpracování nábytku. Důležitou roli hraje také vzdušnost a střízlivost ve vybavení a doplňcích. Vítané zpestření představují plakáty, moderní obrazy či originální nálepky na stěnách.

Symbolem městské kultury jsou loftové byty, podobného efektu lze však dosáhnout i ve skromnějších prostorách. Hitem městských bytů je atmosféra ateliéru, kterou skvěle doplňují odhalené cihlové zdi a velká okna. Základem je dostatek světla, které zajistí umělé osvětlení. Zaručený efekt zajistí bodová světla nebo neotřelé LED pásy, které lze nalepit na nábytek, polici či schodiště.

 

Právě se děje

Další zprávy