Střešní okna zajistí dostatek světla a krásný výhled

Andrea Berniová
11. 7. 2012 12:30
Dají se ovládat i na dálku, stejně jako rolety
Střešní okna pustí do vašeho domu více světla
Střešní okna pustí do vašeho domu více světla | Foto: Ondřej Besperát

Pokud stavíte dům s podkrovím určeným k obývání, určitě nezapomeňte na střešní okna. Právě ta dodávají podkrovním prostorám příjemnou atmosféru. Navíc mohou do místností přivádět dostatek světla. A pokud by na vás bylo světla nebo tepla - obzvlášť v létě - moc, můžete si pořídit rolety na střešní okna.

Podkrovní prostory jsou přímo vystaveny slunečním paprskům, které neustále ohřívají vzduch v místnosti. V takovém prostředí se nedá dobře pracovat, učit se ani spát. Právě rolety spolu s klimatizací určitě oceníte. Podkrovní byty dnes mnohdy právě díky šikmému stropu a střešním oknům vypadají luxusněji a jsou vyhledávané.

Okna ovládejte na dálku

Můžete se střešními okny manipulovat manuálně. To ale nemusí být zrovna ideální, obzvlášť pokud na ně pohodlně nedosáhnete. Nabízí se další možnost - automatické ovládání oken.

Stačí zmáčknout tlačítko na dálkovém ovládání a okna se sama otevírají a zavírají. I rolety se dají stahovat a vytahovat pomocí dálkového ovládání. Můžete i dopředu nastavit, kdy se okno pootevře nebo roleta stáhne ve vaší nepřítomnosti. Díky tomu se nebudete po parném letním dni vracet do příliš vyhřátého bytu a nedýchatelného vzduchu.

Seženete i okna vybavená dešťovým senzorem - ten okno zavře, když začne pršet. Nemusíte se tedy obávat, že déšť zničí zařízení domu či bytu.

Něco jako balkon? Balkonové okno

Můžete mít i tak zvané balkonové okno. To sahá skoro až k podlaze a rozevře se do dvou částí - horní se vyklopí nahoru jako u klasického střešního okna, spodní se pak vyklopí ven a tvoří skleněnou zábranu, která plní funkci balkonového zábradlí.


 

 

Právě se děje

Další zprávy