Správný výběr postele je důležitý, stejně jako matrace

Andrea Berniová
20. 7. 2012 10:17
Víte, jakou postel vybrat? Nespokojte se s málem
Dobrý spánek je důležitý, vybírejte postel pečlivě
Dobrý spánek je důležitý, vybírejte postel pečlivě | Foto: Tchibo

Vybíráte novou postel? A víte, čím se řídit? Postel nebývá zrovna levná a na správném výběru zde opravdu záleží. Chcete postel ze dřeva? Nebo celokovovou? A co třeba kombinace těchto dvou materiálů?

Postel je dominantním prvkem ložnice. Ostatní nábytek v místnosti by se k ní měl hodit - barvou nebo materiálem. Někdy bývá těžké vybrat noční stolky, které by u postele dobře vypadaly. Tyto kusy nábytku stojí přímo u ní, a pokud s ní neladí, je to nejvíce znát.

Někde seženete postel, k níž se nabízejí noční stolky ze stejného materiálu a ve stejném designu.

Postel z masivu vydrží hodně

Záleží na tom, jak by měla postel vypadat. Chcete nějakou s bohatě zdobeným kovovým čelem? Nebo má být nenápadné? Seženete i postel bez čela. Záleží na tom, v jakém stylu bude vaše ložnice zařízena. Postel by měla mít minimálně o 20 centimetrů víc než výška vaší postavy.

Měli byste mít i dostatek místa kolem sebe, nejlépe okolo jednoho metru. Je důležité, aby postel byla odolná. Pokud už vystavený vzorek v obchodě vypadá chatrně, skřípe nebo se skoro rozpadá, vybírejte jinde.

Kvalitu určitě můžete čekat od postele z masivu. Existují také postele z lamina, které jsou levnější. Může to ale být na úkor kvality.

Matrace má vliv na vaše zdraví

Důležitý je správný výběr matrace. Někdy je matrace spojena s postelí a vybírat si tak nemůžete. Jindy máte možnost koupit rošt a matraci zvlášť.

Dobrý spánek je důležitý a dokáže ho ovlivnit i výběr matrace. Třeba i díky kvalitní matraci se můžete po celý den cítit mnohem lépe a odpočatěji. Velkou část života prospíme. Výběru postele a matrace je proto potřeba věnovat dost času.

 

Právě se děje

Další zprávy