Společnost ECM chce prodat projekt na Pankráci

Andrea Berniová
16. 3. 2012 7:18
O projekt na výstavbu výškové budovy City Epoque má zájem skupina CPI
City Pankrác - plánovaný nový vzhled
City Pankrác - plánovaný nový vzhled | Foto: ECM

Developerská společnost ECM Real Estate Investments, která má nyní problémy s miliardovými dluhy, zamýšlí prodat projekt, který se týká výstavby výškové budovy s názvem City Epoque. Tato budova plánovaná do tvaru písmene V má stát na Pankráci v Praze a nabídnout nové byty.

V loňském roce zkomplikoval stavbu soud, který zrušil platné územní rozhodnutí. To se týkalo ještě plánů na sousední budovu, tentokrát kancelářskou, s názvem City Epoque Office. Firma nyní požádala věřitelský výbor o schválení přípravných prací na výběrové řízení. Podle předsedy věřitelského výboru je ale prodej za současné situace nereálný, dokud se nerozhodne o způsobu řešení úpadku. Výbor doporučuje tuto situaci řešit konkurzem.

Reorganizace by byla lepší

Vedení ECM a někteří věřitelé by si ale spíše přáli reorganizaci. ECM už v konkurzu byla, a to loni. Rozhodnutí o konkurzu ale bylo zrušeno soudem kvůli procesním chybám. Na podzim se několikrát sešli věřitelé společnosti, ale o tom, jak se úpadek developera bude řešit, nebylo rozhodnuto. Nyní se čeká na výrok soudu, který není omezen žádnou lhůtou. Věřitelé ECM ale soud vyzvali, aby pokud možno rozhodl co nejdříve. Mezi aktivity společnosti ECM patří pronájem kanceláří a komerčních prostor, ale také prodej bytů a rodinných domů.

CPI se o projekt zajímá

Zájem o projekt budovy City Epoque má skupina CPI (Czech Property Investments). Záleží ale na tom, jak se bude situace dále vyvíjet. Skupina CPI, která působí na českém trhu od počátku devadesátých let (stejně jako skupina ECM), je aktivní například v oblasti kancelářských objektů, rezidenčních nemovitostí, ale i logistických center či hotelů.

 

Právě se děje

Další zprávy