Současné trendy záclon? Tradice i industrial

Ingrid Špátová
23. 11. 2011 3:13
Návrat ke kořenům i industriální budoucnost - to jsou trendy v záclonách na letošní i příští rok
Foto: Ike.cz

Záclony dokáží podtrhnout design místnosti, mohou dokonce tvořit velmi výrazný dekorativní prvek. Jaké jsou trendy v bytovém textilu ukázal veletrh Heimtextil 2011 a trendy na rok 2011/2012 vydal Czech Decoteam - společenství nejvýznamnějších českých a v Česku působících firem s vybavením interiérů.

Celou sezónu vystihuje motto Návrat k původním a tradičním hodnotám, stejně jako Spojit hravě nové se starým.

Trendů je jako pokaždé vícero. Jsou plné přírody, přírodních květinových i zvířecích motivů. Dalším trendem je japonský styl. Jednoduché a precizně provedené motivy jakoby vystupovaly z panelových záclon.

Trendy jsou zároveň inspirovány oživením starých řemesel, přírodními materiály, vyzdvihují užitečnost a odhození všeho, co není účelné. Vládne jim střízlivost, nenucenost a etnické tradice.

Pro moderní zákazníky je vhodný trend s industriálními motivy a potisky. Základ tvořený z černé a bílé je doplněn výraznými a svěžími barvami jako oranžová, citronová žlutá, svítící růžová či kobaltově modrá. Látky mají hladkou texturu a vzbuzují dojem plakátu. Hlavní myšlenou tohoto trendu je překvapení, které nás čeká na konci námi zamýšlené cesty.

 

Právě se děje

Další zprávy