Sádrokraton je lehký a levnější než stavba zděných stěn

Andrea Berniová
7. 6. 2012 7:00
Pořiďte si stěny ze sádrokartonu - je to rychlé
Stěna ze sádrokartonu
Stěna ze sádrokartonu | Foto: Panel Plus

Rekonstruujete nebo stavíte dům? Nebo chcete jen rozdělit místnost v bytě na dvě menší? Může vám pomoci sádrokarton. Nemusíte tak stavět zděné stěny. I díky tomu je sádrokarton v posledních letech tolik oblíbený. Nabízí rychlou realizaci a méně starostí a nepořádku. 

Pokud potřebujete provést rekonstrukci bez zbytečných průtahů, jsou pro vás sádrokartonové desky ideálním řešením. Téměř hned po instalaci sádrokartonu je možné provádět další úpravy. Jeho povrch je dokonale rovný, což u zděných stěn někdy nemusí být pravidlem. Výhodou jsou i nižší náklady, které jsou dnes také často rozhodující.

Tento materiál je obzvlášť vhodný pro podkrovní prostory rodinného domu, je totiž lehký. Příliš tedy nezatěžuje nosnou konstrukci stavby.

Sádrokarton dokáže regulovat vlhkost

Pokud bojujete s vlhkostí v interiéru, kromě jiných opatření (jako je hydroizolace či pohlcovače vlhkosti) by mohl pomoci právě i sádrokarton. Ten totiž dokáže regulovat vlhkost v místnosti. Oceníte určitě další vlastnosti sádrokartonu, například zdravotní nezávadnost či nehořlavost.

Pokud nejste lhostejní ke stavu životního prostředí, určitě vás potěší, že při montování sádrokartonu vzniká minimum odpadu. Navíc je tento materiál recyklovatelný, odolný a dlouho vydrží.

Změna není tak složitá

Když se vám způsob rozdělení interiéru přestane líbit, můžete ho změnit. Demontáž sádrokartonů rozhodně není tolik obtížná jako bourání cihlových zdí a jejich opětovná stavba. Jednodušší je také vést vnitřkem sádrokartonu stavební instalace. Pokud se bojíte, že sádrokarton propustí více hluku než zeď, zkuste akustické desky.

--------------------------------------------------------------------------------

Čeká vás rekonstrukce bytu nebo domu? Zkuste sádrokarton.

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy