Rostoucí dům umožní rychlejší a snazší dostavbu

Andrea Berniová
11. 1. 2013 9:59
Ještě nevíte, jak velký dům budete potřebovat? Vyberte si ten rostoucí. Je jedodušší ho rozšiřovat
Rostoucí dům můžete kdykoli rozšířit
Rostoucí dům můžete kdykoli rozšířit | Foto: Central Group

Chcete stavět dům? Jak bude velký? Možná máte pocit, že vám stačí několik místností, ale co když později zjistíte, že byste potřebovali více prostoru? Přestavba již hotového domu by byla finančně i časově náročná. Přemýšlejte o rostoucím domě. Obzvlášť pokud už teď víte, že byste chtěli velký dům, ale momentálně nemáte tolik peněz. Rostoucí dům můžete později rozšířit o další místnosti.

Rostoucí dům se vám přizpůsobí

Možná už víte, že za pár let budete potřebovat větší dům, ale zdá se vám zbytečné udržovat a vytápět více místností, než momentálně potřebujete. I v tomto případě je pro vás rostoucí dům vhodným řešením.

Pár měsíců či let po nastěhování nejspíš zjistíte, že byste potřebovali ještě dílnu, dětské pokoje či pracovnu. S rostoucím domem bude jednodušší tato přání splnit. Už při přípravě projektu ale musíte mít alespoň představu o tom, jak byste svůj dům chtěli v budoucnu rozšiřovat.

Další dětský pokoj? To nebude problém

Rostoucí dům je vhodný pro mladé páry, které v budoucnu plánují vychovávat děti. Ještě pár let jim možná bude stačit malý dům, ale později bude každé z dětí chtít vlastní pokoj. Možnost bezproblémového rozšíření domu se bude hodit. Stejně jednoduché je přistavět k domu třeba další garáž, anebo dvě.

Jak se tedy rostoucí dům liší od těch klasických? Dům s možností dodatečného růstu má větší základovou desku - tak velkou, aby stačila na veškeré další přístavby. Zpočátku tedy nebude využita celá plocha základové desky. Později ale bude díky ní snazší dům rozšířit o další místnosti. Během přistavování navíc je možné dům normálně užívat.

 

 

Právě se děje

Další zprávy