Rolety chrání před sluncem a vkusně doplní interiér

Andrea Berniová
12. 7. 2012 8:38
Interiérové rolety zastaví slunce, ty venkovní možná i zloděje
Rolety vás ochrání před ostrým světlem
Rolety vás ochrání před ostrým světlem | Foto: Aktuálně.cz

Pokud nemáte v oknech žárné stínění, možná se ve svém bytě či domě v horkých letních dnech cítíte jako v sauně. Nebo byste mohli o stínění uvažovat kvůli ochraně svého soukromí. Obzvlášť na sídlištích, kde jsou bytové domy často postaveny blízko u sebe, bývá ochrana soukromí prioritou.

V obou případech vám pomohou rolety. Ty nevpustí do interiéru tolik slunečního světla a také vás ochrání před zvědavými pohledy okolí. Další možností jsou žaluzie, nebo třeba závěsy. Rolety ale dokážou také vkusně doplnit interiér a dodat mu nevšední vzhled a atmosféru.

Rolety zkuste sladit s interiérem

Můžete mít rolety interiérové, anebo venkovní. Rolety v interiéru se stávají jeho doplňkem. Měly by tak být v souladu s ostatním zařízením místností. Pokud zvolíte látkové rolety, můžete vybírat z různých barev.

Zkuste barvu rolet sladit s doplňky interiéru. Pokud nemůžete najít vhodnou barvu rolety, zvolte neutrální. Nebo si vyberte rolety z jiného materiálu - třeba z bambusu. Měly by ale ladit k barvě dřeva vašeho nábytku či podlahy.

Venkovní rolety mohou zastavit zloděje

Venkovní neboli předokenní rolety by měly ladit spíše s fasádou domu, s barvou okenních rámů nebo střechy. Venkovní rolety vás ochrání před sluncem a pohledy okolí stejně, jako ty interiérové. Navíc ale pevné a zatažené předokenní rolety mohou ztížit přístup zlodějům.

Dokážou je i odradit - to pokud u venkovních rolet nastavíte, aby se automaticky nepravidelně vytahovaly a zase stahovaly. Tím navodíte dojem, že je někdo v domě, i když budete třeba na dovolené.

Existují i rolety do střešních oken. Právě ta jsou totiž slunečnímu záření vystavena nejvíce. Tyto rolety můžete ovládat na dálku, stejně jako střešní okna.

 

Právě se děje

Další zprávy