Rekonstrukce bytu, kde bylo příliš mnoho oken

Rekonstrukce bytu, kde bylo příliš mnoho oken
Horší už to bylo s dispozicí obytného prostoru, který měl příliš mnoho oken. Nakonec se ukázalo, že nějaké okno prostě musí zmizet. Velmi radikální přeměna si ovšem žádala rady odborníků...
Mladí partneři hledali pomoc na internetu, vyptávali se známých. Nakonec se rozhodli pro studio Věry a Petra Tomíčkových. U nich je zaujal svěží přístup a mnoho originálních nápadů a vychytávek, které jim konvenovaly.
Balkon, který tvoří koridor mezi obývacím pokojem a ložnicí, je teď v létě velmi vhodným prostorem k snídani. Tuto ranní "bohoslužbu" je ovšem možné dělat i v obývacím pokoji nebo dokonce v ložnici, kterou manželé Tomíčkovi pojali jako opravdu hodně variabilní místnost.
Byt je natolik prostorný, že jej v budoucnu bude moci obývat i rodina s dětmi. Pokoj, který by měl jednou sloužit jako dětský, pojali Věra a Petr Tomíčkovi tak, aby nebylo nutné časem dělat nějaké zásadní změny. Dbali na to, aby v pokoji bylo co nejvíce úložných prostor, umístili tam zajímavě řešené zrcadlo a na míru vyrobený skříňkový nábytek doplnili bílým otočným křeslem ze syntetické kůže. Stěny pokrývají velmi hravé samolepky s motivy květin. A co je zajímavé? Na černé středy květin je možné psát nebo kreslit křídou.
Foto: Panel Plus/ totostudio
Věra Tůmová
13. 8. 2013 18:00

Slunný byt 3+kk v Brně nadchl budoucí majitele nejen dispozicí a netradičně umístěným balkonem, ale i kouzelným výhledem. Jedinou nevýhodou bylo příliš mnoho oken. Mladý pár se na tom shodl i s odborníky. Podívejte se, jak si s tím poradili. Proměnu bytu pro časopis Panel Plus zaznamenal Jan Chára.

 

Právě se děje

Další zprávy