Realitní kanceláře otevírají v Česku další pobočky

Andrea Berniová
7. 3. 2012 2:19
Společnosti obchodující s nemovitostmi budou otevírat nové pobočky, navzdory krizi
Řada domů na prodej v jižním Londýně
Řada domů na prodej v jižním Londýně | Foto: Reuters

České realitní kanceláře letos očekávají růst, a to navzdory všeobecnému útlumu. Spoléhají kromě tradičního prodeje nemovitostí i na jiné způsoby výdělku. Například chtějí vykupovat nemovitosti od lidí, kteří mají problém se splácením úvěrů. Obzvlášť u klientů s finančními problémy stoupá zájem o výplatu peněz v hotovosti.

Kanceláře dále hodlají zacílit na potenciální klienty z menších měst, kteří nyní prodávají své domy a byty bez zprostředkovatelů. Prosadit se chtějí i na trhu podnikatelských nemovitostí nebo při prodeji státního majetku. Příležitosti by mohly čekat také na trhu malých realitních kanceláří.

Přibudou desítky nových poboček

Realitní společnosti plánují v letošním roce otevřít nové pobočky. Třeba kancelář M&M Reality jich pravděpodobně otevře asi čtyřicet. Kanceláře se ale neomezí jen na Českou republiku. Realitní kancelář Evropa kromě pětatřicet nových domácích poboček otevře další i na Slovensku a v Polsku a nyní jedná i s pobaltskými zeměmi.

Největším tuzemskou realitní sítí je RE/MAX. Jedná se o americký řetězec a jeho česká část je podle počtu poboček největším obchodníkem s nemovitostmi v České republice. Nyní provozuje 124 kanceláří a v letošním roce přibude dalších patnáct. Této kanceláři mimo jiné konkuruje společnost Century 21, a to nejen na domácím trhu, ale i v zahraničí. Do konce příštího roku chce tato kancelář předehnat RE/MAX, který je u nás v současnosti jedničkou na trhu. Century 21 chce letos otevřít pětadvacet až třicet nových prodejních míst. Next Reality plánuje patnáct nových poboček, realitní kancelář Sting otevře čtyři.

 

 

Právě se děje

Další zprávy