Rakouská firma postaví v Praze kanceláře za miliardu

Andrea Berniová
6. 3. 2012 7:23
Dvě budovy v centru Prahy nabídnou po přestavbě nové kanceláře
Foto: Jan Langer

Dvě starší budovy v centru Prahy se nejspíš přemění na nové kanceláře. Tento krok plánuje rakouská realitní skupina Immofinanz Group. Do projektu společnost hodlá investovat zhruba 45 milionů eur, tedy asi 1,1 miliardy korun. Bude se jednat o dům v Jindřišské ulici, kde stavební práce už začaly, a další v Jungmannově ulici. Tam se ještě čeká na stavební povolení. Budovy koupila rakouská společnost už v roce 2006 od ČSOB, tenkrát společně s firmou Lordship. Nyní Immofinanz Group podíl partnerů odkoupila. Projekt v Jindřišské nemá předem sjednané nájemce. Architektem projektu je architektonická kancelář DaM.

Bude se stavět i u Florence

Konkurencí by jim mohla být skupina Penta, která chce u Florence na místě bývalého sídla Rudého práva vytvořit administrativní komplex s rozlohou 49 tisíc metrů čtverečních hrubé podlahové plochy. Tento projekt má být dokončen koncem roku 2013. Tedy podobně jako rakouský projekt v Jindřišské ulici, který pro vznik nových kanceláří nabídne 6 800 metrů čtverečních. Immofinanz Group se ale konkurence nebojí, protože její projekt má údajně zcela jiný charakter.

Skupina vlastní velké množství nemovitostí

Skupina Immofinanz vlastní v České republice 36 nemovitostí v celkové hodnotě okolo 15,5 miliardy korun. Patří jí například síť obchodních parků Stop.Shop a také 16 kancelářských budov. Působí na osmi trzích ve střední a východní Evropě, kde vlastní investice v hodnotě zhruba 217 miliard korun. Nyní se společně s developerskou firmou Lordship podílí na přestavbě bývalého sídla ČSOB v ulici Na Příkopě. Budou zde obchody s módou a také kanceláře.

 

Právě se děje

Další zprávy