Předsíň může plnit mnoho funkcí, zařiďte ji správně

Andrea Berniová
2. 8. 2012 6:40
Botník, věšák, ale i skříňka na klíče či stojan na deštníky. To vše patří do předsíně
Prostorný botník by v předsíni neměl chybět
Prostorný botník by v předsíni neměl chybět | Foto: sconto.cz

Předsíň vytváří vstupní prostor do každého domu či bytu. Je první místností, kterou po příchodu domů uvidíte, a také prvním místem, se kterým se setká kdokoli, koho k sobě pozvete. Přesto se ale jejímu vzhledu a zařízení často nevěnuje příliš pozornosti.

Právě předsíň ale plní mnoho funkcí. Bývají v ní umístěné boty, bundy a kabáty, často i jiné části oblečení, ale třeba také veškeré klíče. Výběr úložných prostor je tak v případě předsíně velmi důležitý.

Nesmí chybět věšák s dostatkem místa i pro kabáty případných návštěv, a také prostorný botník.

Aby se toho do předsíně hodně vešlo

K efektivnímu využití prostoru pomohou vestavěné skříně. Předsíň nebývá zrovna velkou místností, přesto je potřeba uskladnit v ní spoustu věcí, které budete potřebovat těsně před odchodem z bytu.

Kromě bot a kabátu to také může být šátek či pracovní taška. Právě v předsíni často kontrolujeme svůj vzhled, proto by v ní nemělo chybět velké zrcadlo a také dobrý zdroj světla.

Nejlepší by bylo denní světlo, ale okna se v předsíních moc často nenacházejí, obzvlášť v bytech.

Nejlepší bude dlažba, nebo linoleum

Pokud vás nebaví se stále přehrabovat ve změti nejrůznějších klíčů, pořiďte si na ně šikovnou skříňku s věšáčky. Klíče se tak schovají a navíc je můžete přehledně roztřídit.

Hodí se i stojan na deštníky, ze kterého v mžiku vyndáte deštník, když zjistíte, že venku prší. Už žádné hledání deštníku po celém bytě.

Co se týče podlahy, často bývá výhodnější do předsíně umístit dlažbu či linoleum. Obzvlášť v zimě, kdy z bot často stéká špinavý sníh nebo bláto, určitě oceníte omyvatelnost těchto povrchů.

 

Právě se děje

Další zprávy