Prahu zdobí další stavba architekta Josefa Pleskota

Ingrid Špátová
30. 11. 2011 14:57
Nová originální stavba architekta Josefa Pleskota zdobí Prahu

Ateliér Josefa Pleskota vytvořil nový netradiční projekt v ulici Vápencová. Originální vertikální dvojdům s visutými terasami stojící na štíhlých nohách zdobí svah poklidného podolského údolí. Projekt, spojující moderní architekturu a okolní přírodu, zaštiťuje společnost Crescon.

Dům je rozdělen na dvě samostatné bytové jednotky v dispozicích 6+1, které jsou propojené nosnými sloupy a příjezdem z ulice. První z domů, „Dům na nohách" o rozloze vnitřního prostoru 348 metrů čtverečních a plochou teras 121 metrů čtverečních se rozkládá ve druhém a třetím nadzemním podlaží. Druhý „Dům v zahradě" zabírá dvě spodní terasová patra se svou rozlohou 260 metrů čtverečních. Podlaží s největší ložnicí ústí rovnou do zahrady o ploše 450 metrů čtverečních, chráněné vzrostlými stromy.
Exteriér i interiér charakterizuje jednoduchý, strohý a velmi elegantní styl v té nejvyšší kvalitě. Z domu je krásný výhled na Vltavu a Pražský hrad. V okolí domu to jen dýchá klidnou prvorepublikovou atmosférou. Lokalita má zároveň výbornou dopravní dostupnost.

Josef Pleskot má řadu ocenění Grand Prix a ve svém portfoliu se může pyšnit například průchodem valem Prašného mostu na Pražském hradě, vilou Petra Kellnera nebo sídlem ČSOB v pražských Radlicích.

 

 

Právě se děje

Další zprávy