PPF chce investovat 100 milionů v Hostivici u Prahy

Andrea Berniová
14. 3. 2012 7:45
PPF chce v Hostivicích stavět domy, ale i hřiště a sportoviště. Přistěhovat se do nich má osm set lidí
Foto: PPF

Hostivice u Prahy by mohla získat více než 100 milionů korun. Takovou částku totiž hodlá společnost PPF Real Estate investovat do veřejných ploch v této obci. Peníze by se použily na úpravu zeleně, opravy silnic, ale také by se mohla vybudovat nová sportoviště a dětská hřiště.

Přibude také devítijamkové golfové hřiště

PPF Real Estate, která je součástí podnikatelského impéria nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, chce také v Hostivici zřídit devítijamkový golfový areál a postavit rodinné domy s většími pozemky nebo viladomy. Nastěhovat by se sem tak mohlo asi 800 lidí. Aby se tyto vize splnily, je potřebná změna územního plánu. Investice by se poté postupně uvolňovaly. Firma zatím odmítá zveřejnit detailní plány projektu, protože ty se budou ještě upravovat během dohod s představiteli obce a jejími obyvateli.

Ne všem se záměr investorů líbí

Lokalita, kde chce společnost zrealizovat své projekty, se nazývá Břve a téměř sousedí s Prahou. Části místních obyvatel se ale projekt investora nelíbí. Podle nich je lokalita plánované výstavby přírodní památkou. Existují i obavy z nekontrolovatelného rozmachu obce.

Podle PPF většina obyvatel není rozhodnutá a společnost nyní chce zjistit, co od projektu čekají a také co je zajímá. Proto byly obyvatelům obce rozdány dotazníky, které přinášejí bližší informace o záměru společnosti. Lidé se k němu také mohou hned vyjádřit. Obyvatelům Břví, kteří by se stavbou mohli cítit postiženi, nabídne firma (prostřednictvím proplácení faktur za služby) kompenzační příspěvek, který by mohli použít například na výměnu kotlů či oken nebo na nové fasády a střechy. 


 

 

Právě se děje

Další zprávy