Potřebujete rozdělit prostor? Zkuste mobilní příčky

Andrea Berniová
7. 8. 2012 9:30
Přestavitelné příčky dobře akusticky izolují a nabízejí různou povrchovou úpravu
S mobilními příčkami nemusí být rozdělení vašeho bytu definitivní
S mobilními příčkami nemusí být rozdělení vašeho bytu definitivní | Foto: DesignŠkola /časopis Domov

Příčky slouží k rozdělování prostoru na menší části - tedy přesněji k vytváření předělů mezi místnostmi. Příčky se staví z různých materiálů. Mohou být cihlové. Při jejich stavbě ale vznikne spousta nepořádku, mají vysokou hmotnost, a pokud byste je někdy chtěli bourat, připravte se, že jednoduché to nebude.

Pak jsou tu příčky z pórobetonu. Jsou lehčí a dobře izolují. Podobně jsou na tom sádrokartonové příčky. Jejich instalace navíc není složitá. Pokud se jednou rozhodnete pro změnu rozložení místností, není s odstraňováním sádrokartonu tolik práce jako s cihlovou zdí. A už jste slyšeli o mobilních příčkách?

Více místností, anebo volný prostor?

Přestavitelné neboli mobilní příčky nabízejí velkou výhodu - jejich umístění nemusí být definitivní a přesouvat je není obtížné. Jejich montáž je navíc rychlá a bezprašná.

Přepažování a oddělování místností je s nimi mnohem snazší. Váš interiér bude najednou flexibilní, můžete místnosti spojovat a znovu rozdělovat, kdykoli se vám zachce. Můžete si užívat soukromí oddělených místností, ale kdykoli se zase kochat vzdušným prostorem bez předělů. Mobilní příčky přesto nabízejí podobné výhody jako ty klasické. Důležitá je dobrá zvuková izolace.

Příčka jako velká kreslicí tabule

Mobilní příčka se skládá z jednotlivých panelů. Povrchová úprava je na vás - příčka může být jednobarevná a vypadat jako klasická stěna. Umisťuje se na ni ale i laminát vypadající jako dřevo.

Povrch může být také magnetický. Pokud máte malé děti, které si rády kreslí, určitě ocení stěnu, na které mohou svá umělecká díla vytvářet pomocí kříd.

 

Právě se děje

Další zprávy