Posuvné dveře mohou vyřešit nedostatek místa v bytě

Andrea Berniová
25. 5. 2012 10:58
Potřebujete víc prostoru, nebo se vám posuvné dveře zkrátka líbí?
Odlehčené dveře Metalik z hliníkových profilů  - posuvné do stavebního pouzdra
Odlehčené dveře Metalik z hliníkových profilů  - posuvné do stavebního pouzdra | Foto: Sapeli

Pokud nemáte v interiéru vašeho bytu či domu zrovna místa nazbyt, určitě stále přemýšlíte, jak to vyřešit. Můžete místnosti opticky zvětšit pomocí několika triků, které nepřinášejí velkou finanční zátěž. Pokud však chcete získat nejen dojem většího prostoru, ale zkrátka potřebujete více místa, nepomůže vám jen zdánlivě větší prostor.

Zkuste si pořídit posuvné dveře. Možná právě vinou klasických dveří, které okolo sebe potřebují hodně místa, aby se mohly otevřít, máte pocit stísněného prostoru. Nemůžete nic umístit blízko k nim, abyste nebránili jejich pohodlnému otevírání. To je ale zbytečné.

Posuvné dveře šetří místem

Zkuste posuvné dveře. Ty nepotřebují žádné další místo (nebo ho rozhodně nepotřebují tolik) a bez obav tak můžete umístit například skříň kousek od nich. Posuvné dveře se do malých bytů opravdu hodí. Možná ale s místem vůbec nebojujete a chcete originalitu. Posuvné dveře jsou stále nepříliš obvyklým a zároveň moderním prvkem interiéru.

Do stěny nebo před ni?

Efektivní je, když posuvné dveře při otevření zmizí do stěny, jde o tak zvané dveře do pouzdra. To ale vyžaduje stavební úpravy, zásah do příčky. Záleží na tom, kolik chcete do dveří investovat. Jednodušší je, když se zasouvají před stěnu. Tam váš žádné další úpravy nečekají, jen je potřeba zajistit pro dveře trochu místa podél stěny, aby se měly kam odsunout. Tato stěna by měla nejlépe být bez zásuvek, vypínačů či obrazů.

Dveře se pohybují po pojezdové kolejnici, která bývá umístěna nad nimi a zakrývá ji garnýž. Posuvné dveře mohou být dvoukřídlé i jednokřídlé, neprůhledné i prosklené. Záleží jen na vašem výběru.

--------------------------------------------------------------------------------

Zkuste také posuvné dveře u vás doma.

 

Právě se děje

Další zprávy