Postavte si dům z ekopanelů. Je to rychlé a ekologické

Andrea Berniová
25. 6. 2012 8:00
Ekopanely jsou odolnější než sádrokarton a dobře izolují
Nechte si postavit dům jednoduše a rychle
Nechte si postavit dům jednoduše a rychle | Foto: www.drevenydum.org

Zajímáte se o životní prostředí? Můžete pro něj něco udělat i při stavbě domu. Použijte ekopanely. Je to stavební materiál, který se považuje za maximálně ekologický. Ekopanel se primárně skládá z lisované slámy a z papíru (recyklované lepenky). Neobsahuje žádná pojiva ani nátěry.

Panely jsou tedy recyklovatelné. Můžete si je nechat přivézt již upravené do požadovaných rozměrů. Na ekopanely se klasicky nanáší fasáda, pokud jsou z nich postaveny obvodové stěny. Tento materiál se samozřejmě dá použít i pro oddělení místností v interiéru.

Tepelnou a akustickou izolaci oceníte

Montáž ekopanelů je poměrně rychlá. Počítá se i s následnou povrchovou úpravou - můžete na ně nanést malbu, ale i nebude problém ani s obklady nebo s přilepováním tapet, které dokážou interiér ozvláštnit. Další výhodou ekopanelů je, že velmi dobře tepelně i akusticky izolují.

Nejen že nebudete muset v zimě tolik topit, ale navíc vás bude doma méně obtěžovat hluk zvenčí - ať už půjde o projíždějící auta nebo o zvuk sekačky z vedlejší zahrady. Montáž panelů navíc není nijak složitá ani zdlouhavá. Vypadá podobně jako u dřevostaveb.

Jsou lepší než sádrokarton

Ekopanely jsou pevným stavebním materiálem. Hodí se i pro stropní podhledy. Oproti sádrokartonu jsou ekopanely odolnější, lépe akusticky izolují a jsou levnější.

V porovnání s cihlovými stěnami zase nabízejí rychlejší a čistší výstavbu. Z ekopanelů si ale také můžete postavit třeba jen zahradní domek. To je možné díky snadné úpravě panelů do potřebných rozměrů.

--------------------------------------------------------------------------------

Zajímáte se o montované domy?

 

 

Právě se děje

Další zprávy