Pořiďte si zahradní domek, nabízí různé využití

Andrea Berniová
3. 8. 2012 9:22
Lehká dřevěná stavba oživí zahradu. V domku navíc můžete uskladnit nářadí
Vaše zahrada už nebude vypadat prázdně. Díky zahradnímu domku
Vaše zahrada už nebude vypadat prázdně. Díky zahradnímu domku | Foto: Isifa/Thinkstock

Máte pocit, že vaší zahradě něco chybí? Nevíte, kde uskladnit zahradní nábytek či nářadí a na dešti ho rozhodně nechávat nechcete? Možná potřebujete zahradní domek.

Pokud je vaše zahrada prostorná, zapřemýšlejte o jeho pořízení. Můžete si vybrat z široké nabídky dřevěných domků různých barev a velikostí a také s různým designem. Mohou mít i prosklená okna. Anebo (pokud rádi pracujete s dřevem) si zahradní domek postavte svépomocí.

Je jen na vás, k čemu bude sloužit. Důležitým faktorem je zde jeho velikost. Může být jen malý, tak akorát na uchování zahradního nářadí a třeba i zahradního nábytku, sekačky nebo grilu.

Tento typ lehké dřevostavby určitě oceníte právě díky možnosti skladování věcí, které na zahradě upotřebíte. Máte je tak hned po ruce a nedostane se k nim déšť.

Zahradní domek můžete mít na míru

Koupíte ale i velmi prostorný zahradní domek, ve kterém mohou vaše děti v létě i přespávat. Větší domek ale vyžaduje i větší zahradu. I malý zahradní domek totiž může zahradě dominovat.

Pokud vám nevyhovuje nabídka zahradních domků, ale nechcete ho stavět sami, existuje řešení. Některé firmy nabízejí zhotovení zahradního domku přesně podle vašich individuálních představ.

Zahradní domky mívají klasickou šikmou střechu a mohou mít i okap.

Kupte domek dětem

Seženete i dětský zahradní domek. Děti si v něm hrají velmi rády. Můžete k němu dokoupit ještě pískoviště či trampolínu a vaše ratolesti budou mít o zábavu postaráno, a to opravdu na dlouho. Které dítě by nechtělo vlastní dětské hřiště?

 

Právě se děje

Další zprávy