Pořiďte si do interiéru skleněné doplňky. Jsou v módě

Andrea Berniová
30. 10. 2012 11:12
Sklo se jen tak neomrzí. Vyzdobte jím svůj domov, skleněné doplňky jsou v kurzu
Jaké skleněné doplňky si vyberete vy?
Jaké skleněné doplňky si vyberete vy? | Foto: Wiley Jackson

Zdá se vám váš interiér nudný a bez nápadu? Pak ho zkuste oživit. Můžete ho rozveselit výraznými tapetami, vkusnými obrazy, plakáty či samolepkami na stěny či nábytek. Nebo místnosti vymalujte veselými barvami. Poohlédněte se také po různých doplňcích. Zkuste třeba svíčky, zajímavé květináče a pokojové rostliny, nebo jen designové hodiny na zeď. Pokud si na pestrobarevné a leckdy výstřední doplňky v interiéru nepotrpíte, zkuste to jinak. Co třeba skleněné doplňky? Mohou elegantně a vkusně ozvláštnit váš interiér.

Můžete mít různé skleněné svícny, nebo spíš jednoduché kalíšky na čajové svíčky. Mají být tyto skleněné kalíšky jednobarevné, nebo dokonce se vzory? Zajímavě vypadají i ty průhledné. Jsou méně výrazné, ale můžete je ozvláštnit barevnou čajovou svíčkou. Seženete také skleněné svícny zajímavějších tvarů. Je jen na vás, v čem si svíčku zapálíte.

Chcete vázu, anebo mísu ze skla?

Skleněnou klasikou jsou vázy. Zapomeňte na nudné a jednotvárné skleněné válce. Seženete vázy nejrůznějších tvarů (hranaté, oválné i nepravidelné) a barev, třeba i s ornamentálními vzory. Řezané květiny v zajímavé skleněné váze dodají interiéru elegantní a poněkud živější vzhled.

A co třeba skleněné mísy? Opět seženete nejen ty strohé a jednoduché, ale i různě zdobené. Můžete do nich naskládat třeba čerstvé ovoce, anebo do nich vysypat skleněné kamínky či části suchých květin. Můžete mít také skleněné lustry nebo lampy. A co dveře z grafoskla?

Ať už si vyberete jakýkoli doplněk, můžete si být jistí, že sklo jen tak z módy nevyjde. Dá se navíc skvěle kombinovat s dalšími materiály a dekoracemi.

 

Právě se děje

Další zprávy