Pomocníci do kuchyně usnadní pečení vánočního cukroví

Andrea Berniová
13. 12. 2012 8:51
Neztrácejte čas. Pořiďte si šikovné doplňky do kuchyně, se kterými vám pečení cukroví půjde rychleji a lépe
Pečení vánočního cukroví si můžete usnadnit
Pečení vánočního cukroví si můžete usnadnit | Foto: Isifa/Thinstock

Jak jste na tom letos s pečením cukroví? Ještě jste nezačali, protože nemáte čas? Vánoce se ale blíží. Plánujete vánoční cukroví nakoupit v obchodě už upečené? To je asi nejjednodušší a časově nenáročné řešení. Domácímu cukroví se ale nic nevyrovná. Jeho příprava nemusí být tak obtížná a zdlouhavá. Stačí vědět, jaké pomocníky si do kuchyně pořídit.

Nemusíte vyklepávat z formiček každý kousek zvlášť

Pokud pečete ty druhy cukroví, které se vyklepávají z jednotlivých formiček, možná jste si všimli, kolik času zabere vyklepávat jeden kousek cukroví po druhém. Víte ale, že všechny kousky můžete dostat z formiček naráz? Pořiďte si jednotný plech na cukroví. V něm jsou otvory ve tvaru formiček. Po vyndání z trouby tedy stačí plech jen otočit, případně s ním poklepat, a všechna cukrátka hned vypadnou. Odpadává tak zdlouhavé vyklepávání jedné formičky po druhé.

Seženete plechy s různými formičkami, třeba i na vanilkové rohlíčky. Hledejte ale plech s nepřilnavým povrchem a také se ujistěte, že má ty správné rozměry a vejde se do vaší trouby. Můžete zkusit jak klasický ocelový plech, tak ten silikonový. Výhoda silikonu je v tom, že dokáže zkrátit dobu pečení a také rychleji chladne.

Zkuste kuchyňský robot a silikonový vál

K přípravě cukroví můžete použít kuchyňský robot. Některé mezi svým příslušenstvím nabízejí právě tvořítka na cukroví.

Budete péct i vykrajované cukroví? Válení těsta nemusí být vždy snadné. Máte ještě klasický dřevěný vál? Možná se vám zdá příliš malý, špatně se s ním manipuluje a není jednoduché ho posléze umýt a vysušit. Zkuste silikonový vál. Je mnohem skladnější (můžete ho stočit do ruličky), lépe se s ním manipuluje a těsto by se k němu nemělo tolik lepit.

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy