Pohodlné oblékání a spousta místa? Zařiďte si šatnu

Andrea Berniová
14. 6. 2012 5:13
Proč nemít místnost zasvěcenou jen oblečení?

Možná už nemáte oblečení a boty kam dávat, možná vám jen klasická skříň nevyhovuje. Pokud máte v domě či bytě dostatek místa, pořiďte si šatnu. Budete pak mít menší místnost zasvěcenou jen vašemu oblečení. To může být vyskládané v policích, v zásuvkách nebo pověšené na ramínkách.

Je dobré, když se v šatně můžete rovnou obléknout a není nutné nosit si jednotlivé kusy oblečení například do ložnice a až tam je zkoušet.  Šatna by proto měla být prostornější. Nezbytným prvkem šatny je zrcadlo. Pokud šikovně umístíte dvě zrcadla proti sobě, pohodně můžete zjistit, jak v oblečení vypadáte zezadu.

Potřebujete zrcadlo a dost světla

Jestli se v šatné hodláte oblékat, kromě zrcadla je ještě potřeba zajistit dostatečný přísun světla - nejlépe denního. Jen tak totiž zjistíte, jestli se k sobě jednotlivé barvy hodí, nebo jestli oblečení není zmačkané. Barvy mohou na denním světle vypadat úplně jinak než pod žárovkou či zářivkou.

Nevyhovující světlo také nemusí odhalit drobné nedostatky, které ovšem venku vyjdou najevo - oko na punčoše, dírka ve svetru, pomačkaná košile.

Vše na jednom místě

Ideální pro ženy je, když se v šatně najde místo i na šperky nebo doplňky do vlasů. Pro tyto účely si můžete nechat zhotovit zásuvky s menšími přihrádkami, kam se šperky a jiné doplňky dají rozdělit podle barev.

To oceníte obzvlášť tehdy, pokud vaším každodenním neoblíbeným rituálem je hledání druhé náušnice mezi dvaceti jinými nebo vymotávání oblíbeného náhrdelníku ze změti dalších. Část šatny mohou zabrat boty, tašky či kabelky. Poohlédněte se po speciálních ramínkách na pásky nebo kravaty.

--------------------------------------------------------------------------------

Vybíráte šatní skříň?

 

Právě se děje

Další zprávy