Podsvícené koupelnové baterie změní vzhled koupelny

Ilona Víchová
15. 12. 2011 4:45
Moderní koupelna si zaslouží netradiční doplňky. Dopřejte si podsvícené vodovodní baterie

Co nadělit vašemu domu pod vánoční stromeček? Originální koupelnovou baterii. Na trhu se objevují nejen designové kousky z chromu a skla, ale novinkou jsou také baterie, které jsou díky LED diodám podsvícené a mnohem bezpečnější.

Pokud nově zařizujeme koupelnu nebo kuchyň, je velmi těžké vybrat vhodné doplňky. Někdo má rád rustikální vzhled a někomu vyhovuje chladný dotek chromu. Komu vadí, že má tekoucí voda z kohoutku stále stejnou barvu, může si pořídit vodovodní baterie s LED podsvícením nebo jednoduché zařízení, které docílí toho, že barva vody bude po otevření kohoutku pokaždé jiná.

Pokud tekoucí voda dosáhne třiceti sedmi stupňů, změní se z modrého odstínu na červenou. Kromě příjemného efektu, jde i o bezpečnostní prvek. Součástí balení jsou tři hodinkové baterie, díky kterým nástavec svítí. Instalace je jednoduchá. Stačí na stávající kohoutek našroubovat, a pomocí dvou redukcí je jisté, že bude pasovat na jakoukoliv baterii.

Další možností je přímo vodovodní baterie s osvětlením měnící barvu v závislosti na teplotě vody, jako tomu bylo u nástavce. Designová skleněná baterie typu vodopád se dá zakoupit za čtyři a půl tisíce korun. Celá skleněná vrstva o rozměrech sto třicet na sto pět milimetrů je podsvícená.

Barvy se mění od modré přes ideální zelenou po nebezpečnou červenou pro horkou vodu od čtyřiceti stupňů. Balení obsahuje kromě vodovodní baterie ještě dva přívodní vodiče k ventilům, těsnění, šrouby pro instalaci, podložky a samozřejmě 4 AA baterie.

Na internetových obchodech se dají zakoupit různé typy. Podsvícenou seženeme nejen umyvadlovou, ale také dřezovou baterii. Ceny výrobců se pohybují od tisíce do šesti tisíc za kus. Za necelých čtyři sta korun jsou k dostání RGB LED sprchové hlavice.

 

Právě se děje

Další zprávy