Perfektní byt pro single slečnu v podnájmu

Perfektní byt pro single slečnu v podnájmu
... ideálním řešením byl pronájem malého bytu se snadnou a rychlou dostupností do centra a v blízkosti nějakého parku pro venčení pejska. Z internetových nabídek realitních kanceláří si Helena nakonec vybrala byt v novostavbě ve Vršovicích. "Jednalo se o dům z roku 2006. Vyhovovalo mi moderní vybavení bytu, byl v podstatě celý zařízený ve stylu, který mi nevadil, což se moc často nestává," komentuje Helena. Garsonka o rozměru 34 m2 tak vlastně předčila původní očekávání.
Dům stojí ve Vršovicích, takže do centra je to skok, okolní blízké sady zase velice ocenila malá fenečka. Jen na jeden problém obyvatelka garsonky vzpomíná: "Zpočátku mi docela vadilo, že do bytu nejde celý den sluníčko, ale velmi rychle jsem pochopila, že můžu být naopak ráda, protože v malém prostoru bytu je pořád teplo. Kdyby tam pařilo ještě sluníčko, musela bych asi pořídit klimatizaci." Takhle je v bytě snesitelně a jako bonus navíc ušetří uživatelka garsonky v zimě za topení, protože ho téměř nezapíná.
Není to vlastně nuda přijít do hotového zařízeného bytu, zvlášť pro mladého člověka? říkám si...  Ale mladá dáma je přesvědčivá a hlavně velmi spokojená: "To, že je byt hotový, mi nevadilo, naopak, mělo to svoje výhody. Nemusela jsem se starat o to, jak byt zařídit, mohla jsem se dál plně věnovat studiu a práci, jako bych se ani nestěhovala. Líbil se mi, takže jsem neměla ani potřebu něco měnit, jen jsem si sama rozvrhla pokoj a posunula rozkládací sedací soupravu kvůli lepšímu využití prostoru a praktičnosti."
Stačilo složit do kufrů a krabic svršky, doplňky a knihy, popadnout pejska a mohlo se okamžitě bydlet bez starostí o zařizování, které nese další a nemalé finanční výdaje.
Foto: Panel Plus / Jaroslav Hejzlar
Věra Tůmová
14. 9. 2012 6:00

Bydlení může mít "šmrnc" i v miniaturním bytě. Dokazuje to startovní byt v pražských Vršovicích, kam na návštěvu k devatenáctileté slečně Heleně přišla Vladimíra Storchová z časopisu Panel Plus. Podívejte se, jak lze s elegancí zařídit i "minibyt" tak, aby v něm bylo vše důležité.

 

Právě se děje

Další zprávy