Parní myčka nádobí: účinné mytí a také dezinfekce

Andrea Berniová
28. 12. 2012 11:00
Parní myčka využívá k mytí nádobí účinků horké páry. Ta z nádobí spolehlivě odstraní zbytky jídla
Parní myčka nádobí vám usnadní práci a ušetří čas
Parní myčka nádobí vám usnadní práci a ušetří čas | Foto: Aktuálně.cz

Jak doma myjete nádobí? Stále ručně, ve dřezu? Pak přemýšlejte o pořízení myčky nádobí. Je velmi výkonným pomocníkem, který šetří čas. Navíc do ní můžete ukládat nádobí třeba celý den a zapnout ji až večer. Vaši kuchyni tak nebude hyzdit hromada špinavého nádobí ve dřezu - vše totiž bude schované v myčce. Seženete mnoho typů myček, které nabízejí různé funkce. Od toho se pak také odvíjí cena myčky.

Máte pocit, že podobně rozměrný spotřebič bude narušovat ráz vaší kuchyně a bude příliš výrazný? Pak si pořiďte vestavnou myčku - ta nemusí být vůbec vidět. Pokud máte malou kuchyň a klasická myčka nádobí se vám do ní už nevejde, přemýšlejte o stolní myčce - ta je mnohem menší.

Parní myčka nádobí je účinná

A už jste slyšeli o parní myčce nádobí? Jak už její označení napovídá, využívá k mytí nádobí páru. Ta je vypouštěna z tlakových trysek. Pro parní myčku tak není problém odstranit z nádobí zaschlé či připečené zbytky jídla - dokáže je odmočit. Pára také nádobí dezinfikuje.

Bojíte se, že by pára mohla některé křehčí druhy nádobí či sklo poškodit? Pak zvolte z různých programů ten, který slibuje šetrné čistění. Můžete si ale vybírat i z dalších programů. Je to třeba rychlé umytí - to když nádobí z myčky potřebujete co nejdříve používat. Pokud zapínáte myčku přes noc, můžete zvolit program, který zajistí její tichý chod. Existují také úsporné programy. Některé myčky nabízejí spoustu různých funkcí a programů. Také podle toho novou myčku nádobí vybírejte.

Neznamená to ale, že když si koupíte parní myčku, musíte se vzdát funkcí, na které jste u své myčky zvyklí. I parní myčka totiž navíc nabízí podobné programy jako klasická myčka nádobí - tedy ty, u nichž se k mytí používá voda i v tekutém stavu.

 

Právě se děje

Další zprávy