Panelákový byt jako z jiného světa

Panelákový byt jako z jiného světa
"V první fázi proměny bytu bylo štukování, vybourání příčky mezi kuchyní a obývacím pokojem, výměna oken," vzpomíná úspěšná česká kvadriatlonistka a bikerka Kája Polívková a manžel ji doplňuje: "Odstranění příčky bylo částečné, zrušili jsme samostatný vchod do kuchyně z chodby, zdilo se bytové jádro."
Stejně jako ostatní majitelé podobně situovaných bytů využili také možnost získat pár metrů čtverečních ze společné chodby. Část, která vedla jen k jejich bytu, obezdili a vznikla nová předsíň. Kompletně se v této fázi dělaly v celém bytě nové elektroinstalace.
Kája Polívková měla o podobě kuchyně a vzhledu sestavy poměrně jasné představy: "Chvíli trvalo, než jsme našli u značkových výrobců vhodný vzor. Místnost určená pro kuchyňskou linku je velmi světlá a slunná, takže jsme se nebáli zvolit antracitový odstín dvířek s matně kovovými doplňky."Příjemně působí i tehdy ne zcela obvyklý formát dvířek -  obdélník na šířku -, stejný tvar a formát má i obklad u kuchyňské sestavy.
Původně zamýšlený tvar linky do L manželé po zvážení ještě nakonec rozšířili o další malou sestavu se třemi zásuvkami a úložným prostorem na láhve. Myčka na nádobí byla poměrně zánovní a dost kvalitní na to, aby se jen tak pro nic za nic vyhodila. Proto v kuchyni zůstala jako solitér, nová trouba a sporák jsou už vestavné. Lednice má svůj zvláštní výklenek vybudovaný při rekonstrukci a s kuchyní barevně ladí.
Foto: PANEL PLUS / Jaroslav Hejzlar
Věra Tůmová
23. 8. 2012 1:11

Panelový byt v původním stavu lákal nové majitele k přestavbě. Úspěšná česká kvadriatlonistka Kája Polívková se proto s manželem pustila do rekonstrukce. Úpravy ale nakonec dokončil tým TV pořadu Jak se staví sen. Podívejte se, jak vše pro časopis Panel plus zaznamenala Vladimíra Storchová.

 

Právě se děje

Další zprávy