Palác Flora má nového majitele

Ingrid Špátová
1. 12. 2011 12:43
V Praze proběhla největší nemovitostní transakce letošního roku. Palác Flora změnil majitele
Foto: Aktuálně.cz

Palác Flora v Praze má nového majitele. Je jím Atrium European Real Estate Limited, jedna z předních společností zaměřených na investice, správu a výstavbu nákupních center ve střední a východní Evropě. Špičkové nákupní centrum Palác Flora prodali za cenu 191 milionů eur předchozí vlastníci, společnosti AFI Europe a Avestus Capital Partners.

Hrubá pronajímatelná prodejní plocha je dvacet tisíc metrů čtverečních plus 17 600 metrů čtverečních kancelářských prostor ve vyšších patrech. Vysoká efektivita centra přilákala velké množství atraktivních nájemců. Kupující využil právních služeb mezinárodní advokátní kanceláře Clifford Chance LLP, a to jak při akvizici, tak i nynějším refinancování.

Tým Clifford Chance vedl partner nemovitostní praxe Emil Holub s asistencí seniorních advokátů Lubomíra Bartála ve věcech nemovitostních a Miloše Felgra ve věci financování poskytovaného zahraničními bankami.

„Deset týdnů vymezených pro celou transakci byla pro nás skutečná výzva, které jsme se ale myslím velmi dobře zhostili. V tomto velmi omezeném čase bylo nutno provést komplexní due diligence," uvádí Emil Holub, partner nemovitostní praxe Clifford Chance.

„Ze strategického hlediska představuje Palác Flóra velmi úspěšnou dlouhodobou investici - centrum má výbornou polohu ve stále se rozrůstajícím hlavním  městě a silná základna nájemců mu zajišťuje vysokou návštěvnost a stálé tržby," uvádí Oldřich Špůrek, ředitel společnosti Atrium pro Českou republiku a Slovensko.

 

Právě se děje

Další zprávy