Ozdoby na vánoční stromek. Jaké jsou letos trendy?

Andrea Berniová
17. 12. 2012 11:45
Už víte, jak bude letos vypadat váš vánoční stromek? Nakupujte vánoční ozdoby, dokud je čas
Už máte vánoční ozdoby na stromek?
Už máte vánoční ozdoby na stromek? | Foto: Isifa/Thinkstock

Vánoce se kvapem blíží. Už jste koupili vánoční stromek? Pokud ne, měli byste to rychle napravit, aby na vás ještě zbyl nějaký bohatý a souměrný. A co stojánek na vánoční stromek? Pokud jste ho třeba minulý rok vyhodili, hned se poohlédněte po novém. Ať je pokud možno stabilní. Velikost prostoru na kmen stromku by měla být nastavitelná.

A co ozdoby na vánoční stromek? Používáte už mnoho let stejnou kombinaci? Možná by to chtělo změnu. Uvidíte, jak zcela nově ozdobený stromek oživí váš interiér. Jaké ozdoby vybrat?

Jaká barevná kombinace ozdob bude nejlepší?

Nejprve si promyslete barvy, případně jejich kombinaci. Oblíbená je červená a zlatá, fialová a stříbrná, anebo třeba bílá a stříbrná. Není ale třeba se řídit tím, co se líbí ostatním. Můžete a nemusíte se inspirovat vánočními stromky v obchodních centrech.

Klasikou jsou skleněné koule. Seženete je snad ve všech barvách a velikostech. Promyslete si tedy, jaké barvy by váš stromek měl mít, a vybírejte podle toho. Skleněné koule mohou být lesklé i matné, se třpytkami i bez nich, ale také s různými obrázky či ornamenty. Nezapomeňte na špici či hvězdu na vrchol stromku.

Nezapomeňte na žárovičky

Dále můžete nakoupit různé vánoční řetězy a třásně. Ne každému se ale třpytící se stromek líbí. Pokud máte rádi jednoduchost, třásně a řetězy klidně vynechejte.

A co vánoční osvětlení? Někdo si stromek bez něj ani neumí představit. Můžete mít klasické malé žárovičky, anebo třeba svítící sněhuláky, hvězdy i rampouchy. Méně je ale někdy více, a proto to s množstvím barev a tvarů nepřežeňte.

Ozdoby, které seženete v obchodech, vám připadají nudné a bez nápadu? Zkuste tedy sehnat ručně dělané ozdoby. Mohou být slaměné, ale také z korálků. Nejdůležitější je, aby se stromeček líbil vám.

 

Právě se děje

Další zprávy