Ozdobte koupelnu elegantními doplňky, které mají styl

td
4. 1. 2012 4:03
Koupelnové doplňky jsou jako šperky, můžou zahránit celkový vzhled, ale nesmí se to s nimi přehánět
Foto: Aktuálně.cz

Koupelna je jednou z nejužitnějších místností domu, právě proto také ale bývá zařizována v největším spěchu. Původně dočasná řešení mohou často přerůst v dlouhodobé zařízení. Přitom stačí tak málo a jen několik správně zvolených doplňků promění zašlou koupelnu k nepoznání. Ať už toužíte po jednoduché eleganci nebo neotřelém a originálním zařízení, pomoc se skrývá v koupelnových doplňcích.

„Koupelnové doplňky lze báječně sladit se sanitou a nábytkem a sjednotit tak celkový vzhled koupeny. Některé doplňky jsou vyrobeny v takovém designu, aby vhodně dokreslily například série koupelnových baterií," říká Karel Novotný, vedoucí oddělení designu ze SIKO Koupelny. Právě proto jsou nejsnadnější cestou k celistvému vzhledu koupelny série doplňků od jednoho výrobce.

Pro odvážnější majitele koupelen se potom nabízí osvěžení v podobě populárního futuristického, nebo naopak retro stylu. Výběr je rozmanitý a kýženého efektu lze dosáhnout díky několika málo kusům. Třeba ze sortimentu značky VitrA, jejíž několik sérií vzniklo ve spolupráci s designérem Rossem Lovegrovem. Jeho působivý rukopis spočívá v jednoduchosti, praktičnosti a funkčnosti, ale přesto vždy spolehlivě upoutá.

Za zajímavým designem nemusíte cestovat do zahraničí, ani platit vysoké částky. Stačí mít trpělivost a porozhlédnout se na více místech. „Na trhu existují také ekonomické série, které jsou vzhledově i cenově velmi atraktivní a koupelnu určitě ozvláštní. Stačí se jen porozhlédnout," uklidňuje Novotný.

 

Právě se děje

Další zprávy