Ostravský areál Nová Karolina nabídne byty i kanceláře

Andrea Berniová
2. 3. 2012 10:15
Budovy areálu Nová Karolina v Ostravě se budou postupně otevírat veřejnosti
Takto by měla lokalita Karolina v Ostravě vypadat za pár let
Takto by měla lokalita Karolina v Ostravě vypadat za pár let | Foto: Aktuálně.cz

Nová Karolina Park, to je administrativní budova, která je součástí rozsáhlého developerského projektu v centru Ostravy, přesněji na území bývalé koksovny. Má nabídnout 23 tisíc čtverečních metrů kancelářských prostor rozložených do šesti nadzemních pater a také 4 tisíce metrů čtverečních v přízemí, které bude vyhrazeno obchodním plochám a restauracím.  Bude zde i rozsáhlé podzemní parkoviště pro 280 automobilů.

V polovině března se dokončí hrubá stavba. Kompletně bude tato budova dokončena v listopadu, pro veřejnost se otevře v březnu příštího roku. Zatím nemá žádného smluvně vázaného nájemce. Se čtyřmi nájemci nyní jedná. Společnost Passerinvest Group, která má na starosti administrativní část budovy, očekává, že by v době jejího otevření už mohlo být obsazeno 30 až 50 procent nabízené plochy. Administrativní plocha nemusí být určena jen velkým nájemcům - bude nabízet i jednotlivě oddělené kanceláře.

Areál nabídne i byty

V areálu bude také v květnu dokončena stavba bytového souboru Rezidence Nová Karolina. Do té by se první obyvatelé mohli nastěhovat už v srpnu letošního roku. Rezidence nabídne byty o rozloze od 36 do 119 metrů čtverečních (od 1+kk po 5+kk), přičemž průměrná cena za metr čtvereční je asi 31 700 korun bez DPH. V přízemí jednotlivých budov se počítá s komerčními prostory, které obsadí například pekárna, restaurace nebo květinářství.

Zábavní centrum se už brzy otevře

Další součástí developerského projektu je nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina, které se veřejnosti otevře jako první z budov, a to již 22. března. Kromě obchodů zde najdete i multikino, ale také restaurace nebo kavárny.

 

 

Právě se děje

Další zprávy