Oblékejte se v pohodlí. Zařiďte si domácí šatnu

Andrea Berniová
27. 11. 2012 10:25
Mějte veškeré oblečení, boty i doplňky na jednom místě. Ranní příprava pak bude rychlejší a pohodlnější

Kde máte uložená svá trika, bundy, kalhoty, boty, pásky a šperky? Možná se všechny tyto věci nacházejí v různých menších skříňkách po celém bytě či domě a vy každé ráno ve spěchu chodíte po všech místnostech a hledáte další část oblečení, abyste je všechny mohli přiložit k sobě a zjistili, jestli spolu ladí. Nebylo by jednodušší mít vše přehledně na jednom místě? Přemýšlejte o šatně.

Pokud máte v domě či bytě trochu místa navíc, zkuste si vytvořit samostatnou místnost oddělenou třeba jen posuvnými dveřmi, kde se budou nacházet všechny věci, které ráno potřebujete k tomu, abyste se upravili. Proč sbírat věci z jednotlivých skříní, odnášet je do ložnice a tam se teprve oblékat?

Uspořádání šatny je jen na vás

Zařiďte si šatnu a nechte si do ní instalovat vestavěné skříně. Jejich rozložení je jen na vás. Mohou obsahovat jen tyče s mnoha ramínky, anebo i poličky, kam naskládáte například svetry. Hodí se i zásuvky, třeba na spodní prádlo nebo ponožky. Víte, že zásuvka může být uvnitř rozdělena na malé části? Do každé z nich pak třeba můžete naskládat bižuterii jedné barvy. Šperky se pak nepomíchají a nezamotají tak snadno.

Nezapomeňte na zrcadlo a osvětlení

Kromě skříní je v šatně důležité také dostatečně velké zrcadlo. Měli byste v něm vidět celou postavu, tedy i chodidla. A co osvětlení? Ideální je denní světlo, tedy šatna s oknem. Jednotlivé barvy mohou na denním světle totiž vypadat úplně jinak než pod umělým osvětlením. Pokud v šatně nemáte okno, anebo se oblékáte ještě za tmy, vyberte alespoň žárovku, jejíž světlo se co nejvíce podobá tomu dennímu. Žárovka se žlutým světlem tedy nebude to pravé.

Díky domácím šatně můžete vše, co potřebujete, na jednom místě.

 

Právě se děje

Další zprávy