Nově otevíraná nákupní centra v Česku v letech 2012 a 2013

Nově otevíraná nákupní centra v Česku v letech 2012 a 2013
Investice do výstavby severní části Avionu měla dosahovat téměř 300 milionů korun. Část projektu Sever se přitom podařilo dokončit už před Vánocemi loňského roku. Kromě rozšíření parkoviště o místa pro dalších 180 aut a nového fastfoodu KFC byl otevřen i nový vchod do nákupní galerie ze severní strany.
Od poloviny května 2012 se rozšířilo i nákupní centrum Futurum v Hradci Králové. Na střešním parkovišti původního nákupního centra vzniklo čtyřicet dalších nových obchodů. Kromě širší nabídky služeb na větším prostoru si nové Futurum zachovalo také původní urbanistický ráz obchodně-zábavního komplexu.
V historickém centru Opavy vzniká na půdorysu bývalého pivovaru Zlatovar společenské centrum Breda & Weinstein. Centrum, které by se mělo letos otevírat 15. listopadu, nabídne obchody, služby, restaurace, zábavní a volnočasové podniky.
Galerie Moritz se nachází přímo v centru Olomouce zhruba 50 metrů od Horního náměstí - jde o bývalý obchodní dům Prior. (Na snímku původní stav před započetím výstavby nového centra.)
Foto: Avion Ostrava
Věra Tůmová
21. 10. 2012 21:00

Navzdory ekonomické situaci letos v Česku přibude 104 tisíc metrů čtverečních nákupních center, v roce 2013 pak dalších 150 tisíc metrů. Uvádí to studie společnosti Cushman & Wakefield.

 

Právě se děje

Další zprávy