Nezapomeňte na vánoční osvětlení. Už máte vybráno?

Andrea Berniová
5. 12. 2012 12:26
Chcete klasické žárovičky, anebo třeba svítící krápníky či sněhové vločky? Je to jen na vás
S vánočním osvětlením to nepřežeňte
S vánočním osvětlením to nepřežeňte | Foto: Reuters

V hobby marketech, v supermarketech, ale i ve specializovaných prodejnách - tam všude seženete vánoční osvětlení. Možná už máte přesně rozmyšlený typ osvětlení, který by se vám líbil. Můžete se ale nechat inspirovat a rozhodovat se až v prodejně.

Vánoční osvětlení se dělí na interiérové a venkovní. Tím interiérovým můžete doma ozdobit v podstatě cokoli: zábradlí, krbovou římsu, okno, můžete ho ale jen tak rozvěsit po místnosti. Máte na výběr z mnoha typů. Koupíte klasické jednobarevné žárovičky, ale i světelný řetěz hýřící barvami.

U vánočního osvětlení  je často možné vybírat různé „programy" svícení - žárovičky pak třeba rychle a najednou blikají, nepřerušovaně svítí, blikají postupně, anebo se pomalu zhasínají a znovu rozsvěcují.

Chcete svítící hvězdy, anebo krápníky?

Nemusíte mít ale jen klasické žárovičky. Vánoční osvětlení seženete v mnoha podobách. Co třeba krápníky, hvězdy, sněhové vločky nebo sněhuláci? Nabídka je opravdu široká.

Interiérovým vánočním osvětlením můžete samozřejmě obohatit i vánoční stromek. Ten už ale bývá sám o sobě barevný, a tak je často lepší volit spíše střízlivější, jednobarevné osvětlení.

Dopřejte svému domu vánoční osvětlení

A co venkovní osvětlení? Můžete jím vyzdobit plot, štít domu, ale i stromek na zahradě. Pokud nebydlíte v rodinném domě, využijte venkovní osvětlení k výzdobě balkonu.

Venkovní osvětlení je odolné vůči vlhkosti i mrazu. Opět seženete různé typy. Velmi efektně vypadají venkovní LED závěsy ze světel, kdy jednotlivé řetězy visí dolů třeba z balkonu. Obzvlášť u rodinného domu, který nabízí více místa pro osvětlení, ale dávejte pozor, abyste to s výzdobou nepřehnali. Několik druhů osvětlení různých barev na jednom domě nemusí vypadat vkusně.

 

Právě se děje

Další zprávy