Neničte si oči. Zkuste LED podsvícení televize

Andrea Berniová
7. 3. 2012 1:59
LED podsvícení televize uleví vašim očím a vypadá moderně

Pokud delší dobu sledujete televizi v temné místnosti, určitě začnete postupně vnímat nepříjemný pocit. Vaše oči jako by byly unavené, mohou začít i pálit. Je to tím, že musejí vnímat velký kontrast mezi zářivými barvami televize a tmou v místnosti. Řešením může být rozsvícená lampička umístěná kousek od televize. Díky dalšímu zdroji světla v místnosti nejsou vaše oči vystavené takovému kontrastu. V dnešní době ale existují ještě další možnosti.

Zabudované LED diody šetří vaše oči

Nejnovější ploché televizory nabízejí LED podsvícení. To znamená, že na zadní straně televize jsou umístěny LED diody, které osvětlují zeď za televizí a tím vám prokážou ještě větší službu než lampička. Světlo z diod se rozprostře za televizí, a to rovnoměrně u všech jejích okrajů. Tím odpadá někdy nutkavé a rušivé soustředění se na výrazné světlo lampičky.

Televize navíc nemusí být podsvícena jen bílým světlem. Co třeba červené, fialové nebo modré podsvícení? LED diody jsou úsporné oproti jinému zdroji světla. V současné době se totiž jedná o zdaleka nejlevnější způsob osvětlení.

Diody můžete přidat dodatečně

Pokud vlastníte plochou televizi, která nemá LED podsvícení zabudované, nezoufejte. Můžete si ho dokoupit zvlášť v podobě LED osvětlovacích pásků, ty připevnit zezadu na televizi a efekt je podobný. Můžete si koupit přímo „sadu pro podsvětlení televize", která obsahuje samolepicí LED pásek ve zvolené délce, adaptér k napájení setu, ale i dálkový ovladač s různými funkcemi.


 

Právě se děje

Další zprávy