Nejdražší nákupní ulice světa

Nejdražší nákupní ulice světa
Hongkong je navíc maloobchodníky stále vnímán jako ideální odrazový můstek k pronikání do kontinentální Číny. A to bez ohledu na zpomalování ekonomické aktivity...
Fifth Avenue, New York (2. místo) 
Hongkongská třída Causeway Bay s nájemným 22 307 eur za metr čtvereční ročně tak newyorskou Pátou avenue s 21 204 eur za metr čtvereční připravila o titul nejdražší maloobchodní lokality světa poprvé po 11 letech.
Avenue des Champs-Élysées, Paříž (3. místo) 
Nejvýznamnější zvýšení v první desítce žebříčku "Hlavní nákupní ulice světa" zaznamenala pařížská Avenue des Champs-Élysées s nájemným ve výši 9573 eur za metr čtvereční ročně.
Ginza, Tokio (4. místo) 

Francouzská metropole díky tomuto nárůstu nájemného poskočila o dvě místa na třetí pozici a tokijskou Ginzu s 8962 eur za metr čtvereční ročně odsunula na čtvrtou příčku.
Foto: Cushman & Wakefield
Dan Poláček Věra Tůmová, Dan Poláček
14. 11. 2012 22:00

První místo v žebříčku nejdražších nákupních ulic světa nyní nově drží Hongkong. Jeho třída Causeway Bay po 11 letech odsunula z této pozice newyorskou Pátou Avenue. O jedno místo si na 27. příčku "polepšila" i pražská ulice Na Příkopě. Vyplývá to z nejnovější studie společnosti Cushman & Wakefield.

 

Právě se děje

Další zprávy