Nedostavěný outlet u Benešova zřejmě čeká dražba

ČTK, ab
25. 4. 2012 3:20
Developer centra Exit 66 dluží stavební firmě, ta uvažuje o prodeji
Fashion Arena Outlet Center Zamenhofova 440, Praha 10-Štěrboholy Developer: TK development and LMS/Euro Mall Štěrboholy
Fashion Arena Outlet Center Zamenhofova 440, Praha 10-Štěrboholy Developer: TK development and LMS/Euro Mall Štěrboholy | Foto: Best of Realty

Benešov - Rozestavěné outletové centrum s názvem Exit 66, které se nachází nedaleko Benešova (poblíž dálnice D1), půjde nejspíš do dražby. Mělo se tak stát už v lednu, ale z plánu sešlo. Tento krok ale teď znovu plánuje stavební společnost Průmstav, které developer projektu - firma Credit Finance Group - dluží peníze za výstavbu. Developerská firma doufá, že by ještě mohlo dojít k dohodě. Věří, že se jí podaří stavbu oživit, projekt zkouší znovu rozjet. Je ale možné, že dojde k prodeji centra.

Nájemců bylo málo

Exit 66 měl nabídnout obchody se značkovým zbožím s celoročními slevami 30 až 90 %, ale i restaurace a rychlé občerstvení. Se stavbou areálu se začalo v roce 2007. Už v polovině následujícího roku ale byly stavební práce zastaveny. V současnosti je hotová jen betonová kostra budovy. O budovu nebyl zájem ze strany nájemců. Značky, které se projektu chtěly zúčastnit, nebyly dostatečně atraktivní.

Nevyužité je i další centrum

Dál se dostala stavba outletového centra s názvem Galleria Moda, které stojí nedaleko pražského ruzyňského letiště. Obchody už jsou postavené, dosud ale nebyly otevřeny zákazníkům. Na vině je pravděpodobně málo předem sjednaných nájemců a také problémy s dostavbou komunikací, které by k centru zajistily přístup. V minulosti přicházely různé návrhy, jak budovu využít - například jako autosalon nebo parkoviště. Nic z toho se ale neuskutečnilo.

Co nabízejí outlety?

Co se týče outletů v České republice, fungují zde zatím jen dva. V Praze je to Fashion Arena, která byla otevřena v roce 2007, u Znojma se pak nachází centrum Freeport. Outletová centra lákají zákazníky na velké slevy značkových oděvů a obuvi. Někdy mohou být slevy poskytnuty díky tomu, že se jedná o zboží ze starších kolekcí.

 

 

Právě se děje

Další zprávy