Nedostatek prostoru vyřeší patro na spaní

td
3. 1. 2012 6:14
Není třeba se trápit kvůli příliš malému bytu, jednoduchým řešením je dřevěné patro
Foto: prfimedia.cz

Problém, který přichází s malým bytem, se dá řešit různými způsoby. Úložné prostory místo ušetří, multifunkční nábytek je sice praktický, ale použití je občas náročnější, než se zdá. Nabízí se však ještě jedno řešení, které je v českých domácnostech stále spíše raritou. Proč si chybějící prostor nevytvořit? Není třeba přistavovat terasy ani kupovat od souseda sklep. Stačí si koupit patro na spaní, které vytvoří zcela novou úroveň bydlení.

Vestavěné dřevěné patro ocení hlavně obyvatelé garsonek či panelákových bytů, kteří už ztráceli naději byť na špetku pohodlí. Právě postel totiž často zabírá tolik místa, že je nutné se vzdát pracovního či relaxačního prostoru. Přitom pro stavbu spacího patra neexistují žádné nezbytné podmínky, stačí jen výška stropu kolem dvou a půl metru. Navíc nově vzniklý prostor nemusí sloužit pouze pro lůžko, pokud má patro větší rozměry, je možné na něj umístit i knihovnu či menší komodu.

Nejjistější cesta za dřevěným patrem vede přes profesionálního truhláře, který ho vytvoří přímo na míru. Výsledkem je bezpečná a často atypicky řešená dřevěná konstrukce, pod kterou lze umístit psací stůl, nebo několikamístnou pohovku. Zvýšené spaní si oblíbí zejména děti, kterým příliš nevadí zmenšený prostor pod stropem. Originální řešení nedostatku prostoru ale s sebou přináší i drobné nepohodlí. Je třeba myslet na to, že do vysokého patra je nutné lézt po žebříku, nebo schodech. Ještě před rozhodnutím o pořízení patra by měl kupující zvážit, zda přece jen nepreferuje klasickou postel. Cena dřevěného patra na zakázku začíná přibližně na 10 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy