Nechte chytrou lednici přemýšlet za vás

td
20. 12. 2011 10:00
Nový koncept inteligentní domácnosti zjednoduší nákupy i vymýšlení večeře
Foto: AEG

Věčně rozbitým ledničkám údajně odzvonilo, už i na evropský trh se teď rozšiřuje vize „chytrých" spotřebičů, které za své majitele udělají vše, co je potřeba. S odvážnou vizí, jak ovládnout domácnosti konzervativních Evropanů, přišla společnost LG, která se na inteligentní ledničky či pračky přímo zaměřuje. Inovace slibuje zjednodušené ovládání a také zdokonalení produktu, který je možné propojit například s chytrým telefonem.

Speciální druh chladniček je vybaven vnitřním počítačem, který monitoruje obsah lednice a je schopen přenést informace do zákazníkova telefonu. Podle seznamu pak lze uspořádat nákup tak, aby opravdu nic nechybělo. Tím ale nové funkce nekončí. Lednice poradí i s problémem, co uvařit k večeři. V tom případě počítač sám nabídne recepty, které odpovídají surovinám v chladničce. Díky smartphonu se majitel také může dozvědět o výpadku proudu, mnohé chladničky však jsou dnes schopné v takovém případě využít záložního zdroje.

Přívlastkem „inteligentní" se však mohou chlubit i spotřebiče bez multifunkčního počítače. Do této kategorie patří i lednice se speciálně upraveným vnitřním prostorem a nízkou spotřebou energie. Uvnitř chladničky je několik speciálních zásuvek, kdy každá z nich nabízí ideální podmínky pro uchování různých typů potravin. Každá chladící zóna má rozdílnou teplotu a vlhkost vzduchu, čímž se maximalizuje možná doba skladování zeleniny, mléčných výrobků i masa.

 

Právě se děje

Další zprávy