Navštivte festival uměleckého designu v Mikulově

ČTK, ab
15. 5. 2012 7:51
Festival a výstavy představí návštěvníkům art design
Foto: Aktuálně.cz

Mikulov - V červnu se můžete těšit na druhý ročník festivalu uměleckého designu, který se bude konat na zámku v Mikulově. Na festivalu art designu s názvem Křehký Mikulov uvidíte ukázky prací předních umělců - z České republiky ale i ze zahraničí - a také uznávaných designérských studií.

Od pátku 1. června se navíc bude konat malý veletrh s art designem, takzvané sběratelské preview. To potrvá do konce víkendu. Uvidíte prodejní exponáty ze specializovaných galerií z různých měst, například z Prahy, Bratislavy, Londýna, ale i Mikulova. Bude se jednat o práce předních designérů, mezi jinými například Maxima Velčovského, Daniela Piršče či studia Olgoj Chorchoj.

Výstavy budou až do srpna

Zatímco veletrh budete moci navštívit jen během prvního červnového víkendu, festivalové výstavy, které začnou také 1. června, tu pro vás budou až do 19. srpna. Série výstav se bude konat přímo v zámku, na standardní prohlídkové trase, ale i mimo ni. A proč byl pro festival  vybrán právě Mikulov? Má zvláštní atmosféru, která často umělce inspiruje.

Art design zahrnuje sklo i porcelán

Projekt vznikl díky spolupráci galerie Křehký a Regionálního muzea v Mikulově. Minulý, tedy první ročník festivalu, umožnil první organizované setkání českých a také zahraničních galeristů, ale i sběratelů a obchodníků se současným uměleckým designem. Art design, který je předmětem festivalu, zahrnuje design s přesahy do volného umění. Patří sem sklo, ale také šperky či porcelán. Předměty se často nevyrábějí sériově, po více kusech, ale naopak vznikají unikátní díla, autorské originály.

-----------------------------------------------------------------------------------

Kultura Jihomoravského kraje.

 

Právě se děje

Další zprávy