Mobilní příčky: Recept, jak dočasně rozdělit interiér

Andrea Berniová
15. 3. 2013 13:30
Rádi byste rozdělili byt na více místností bez rekonstrukce? Zkuste přestavitelné příčky
Nemusíte stavět příčky, stačí ty mobilní
Nemusíte stavět příčky, stačí ty mobilní | Foto: Panel Plus

Pokud vám rozvržení místností v interiéru nevyhovuje, můžete ho změnit: bourat příčky a stavět nové.

Příčky můžete postavit z různých materiálů. Oblíbené jsou dnes sádrokartonové desky, anebo pórobeton. Oba materiály jsou lehké, dobře izolují a jejich případné odstranění nebude obtížné - na rozdíl od cihlové zdi.

Cihly navíc nemusejí být kvůli své hmotnosti vhodným materiálem například do podkroví.

Mobilní příčky lze přesouvat

Hodláte interiér rozdělit na menší místnosti, ale nechcete nic definitivního? Zkuste mobilní příčky. Jak už jejich název napovídá, je možné s nimi hýbat, přesouvat je podle potřeby. Výhodou tohoto typu příček je také snadná montáž, při které nevznikne příliš nepořádku.

A jak přestavitelná neboli mobilní příčka vypadá? Jde o několik panelů, které na sebe navazují a dohromady vytvářejí pevnou stěnu. Rychle a snadno tak můžete oddělovat či spojovat místnosti.

Pokud třeba chcete oddělit na krátkou dobu obývací pokoj od kuchyně, právě mobilní příčka vám s tím pomůže. Kvalitní příčky také dobře akusticky izolují. Součástí příčky mohou být jednokřídlé či dvoukřídlé dveře.

Další možnost: sklo

Standardem v povrchové úpravě je lamino. Stěna tak bude vypadat jako ze dřeva, anebo může být zkrátka jednobarevná jako klasická zeď.

Posuvné stěny mohou být ale také prosklené, tedy buď s dvojsklem, které slibuje zvukovou izolaci, anebo s jednosklem. Součástí prosklené mobilní příčky mohou být meziskelní žaluzie, matná, pískovaná či barevná fólie, anebo potisk.

Jednotlivé panely se přesouvají po vodicích kolejnicích. Jejich přemístění je tak rychlé a jednoduché.

 

Právě se děje

Další zprávy