Málo místa a hodně nádobí? Zkuste stolní myčku

td
20. 1. 2012 9:23
Stolní myčku stačí položit na stůl, sedmi litry vody umyje veškeré nádobí
Foto: Aktuálně.cz

Malý byt s sebou vždy nese mnohá omezení, jak v jeho vybavení, tak i možnostech bydlení. Jedním z problémů bývá velikost spotřebičů, které zabírají velký prostor, ale obejít se bez nich vyžaduje hodně přizpůsobování. Naštěstí na volání zákazníků po zmenšených verzí nejdůležitějších spotřebičů trh svižně odpovídá upravením své nabídky. Po štíhlých pračkách a úsporných ledničkách tak přicházejí i stolní myčky, které se ideálně hodí do garsonky nebo do domácnosti, kde žije pouze jeden člověk.

Výška stolních myček většinou stěží přesahuje půl metru, podobné rozměry charakterizují i jejich hloubku a šířku. Není proto problém je umístit na jakoukoli kuchyňskou pracovní linku nebo i na polici s větší nosností, myčka totiž váží kolem 20 kilogramů. I když malé modely myček nejsou na velké nádobí v podobě papiňáků a rozměrnějších hrnců, ovšem zvládne pojmout až šest sad talířů, hrnky a příbory. Na nádobí jsou určeny dva vysouvací šuplíky, některé modely nabízí výškově nastavitelný horní koš.

I malé myčky jsou poměrně úsporné, jak co se týče spotřeby vody, tak i elektřiny. Na jedno mytí se spotřebuje kolem sedm litrů vody, ekologický program potom spolkne přibližně 0,63 kWh. Stejně jako u všech spotřebičů, i v tomto případě se lze řídit energetickou kategorií uvedenou přímo na výrobku. Pokud chcete šetřit elektřinou, pečlivě vybírejte program, který zvolíte. Stolní myčky jich nabízejí hned několik, mezi ně patří například rychlé mytí, úsporný program nebo intenzivní mytí za vyšší teploty.

 

Právě se děje

Další zprávy