Malá koupelna: Pomůže sprchový kout i úzká pračka

Andrea Berniová
2. 4. 2013 19:00
Malou koupelnu je potřeba zařídit úsporně. Vanu nahradí sprchový kout
Co s malou koupelnou?
Co s malou koupelnou? | Foto: Panel Plus/ Nabastav

Zařizování malých místností nebývá snadné. Je potřeba pečlivě vybírat vybavení, stále přeměřovat a přemýšlet, jestli s dalším kusem nábytku neubude  prostoru až moc.

Místnosti se dají opticky zvětšit pomocí různých triků. Ale když je v místnosti zkrátka málo prostoru, nepomůže, že vypadá větší.

Jak efektivně zařídit třeba malou koupelnu?

Vana, nebo sprchový kout

Značnou část prostoru koupelny zabere vana. Pokud opravdu není místa nazbyt, je někdy lepší pořídit si sprchový kout, který může z místnosti ukrojit méně prostoru než vana - obzvlášť ten rohový je úsporný.

Pokud se ale majitel koupelny nechce vzdát příjemných koupelí, mohla by být řešením vana vyrobená na míru, která se dá přizpůsobit i menšímu prostoru.

Koupelnový nábytek může také koupelně ubrat dost místa. Je třeba přemýšlet, zda je nutné mít v koupelně skříňku. Pokud ano, je lepší nechat si ji vyrobit na míru pod umyvadlo. Taková skříňka vlastně žádný prostor navíc nepotřebuje.

Umyvadlo může být menší

Významným uzurpátorem místa v koupelně je i pračka. Pokud jiná místnost v interiéru, například kuchyně či technická místnost, nabízí dostatek prostoru, je lepší pračku přesunout tam.

Další možností je úzká pračka. Každý centimetr se počítá. I závěsný záchod dokáže pomoci s nedostatkem prostoru. Bývá totiž menší. Sehnat se dá i menši verze umyvadla.

Skutečně větší koupelny je možné dosáhnout, když ji spojíte s toaletou. Pokud chcete koupelnu zvětšit alespoň opticky, vybírejte spíše světlé obklady.

I malá místnost se dá vkusně a efektivně zařídit. Vyplatí se promyslet podobu koupelny předem. S tím pomůže 3D návrh koupelny vytvoření v koupelnovém studiu.

 

Právě se děje

Další zprávy