Luxfery se vracejí a stávají se novým symbolem stylu

TD
19. 12. 2011 9:17
Skleněné luxfery nabízí skvělou tepelnou izolaci, výjimečnou pevnost a navíc elegantní řešení tmavých prostor
Foto: profimedia.cz

Největší boom zažily před mnoha lety a mnozí je mají spojeny s érou socialismu, kdy se nacházely prakticky v každé stavbě. Skleněné luxfery se však vrací do módy a stávají se uznávaným materiálem všech designérů a stavitelů. Skrývá se v nich totiž hned několik výhod, které jsou v interiéru nedocenitelné. Nedokonalosti, které jim byly vytýkány, už jsou dávno pryč a luxfery dnes tvoří moderní doplněk bytu vyznačující se velkou odolností, ale zároveň světelnou propustností.

Právě díky tomu, že luxfery dokážou přivést do tmavších pokojů světlo, nejoblíbenějším použitím skleněných tvárnic bývají koupelny. Díky moderním technologiím navíc skvěle tepelně izolují, což v minulosti většinou neplatilo. Dnes se luxfery vyrábí s využitím podtlaku, což z nich dělá velmi energeticky úsporný materiál. Milovníci jemného světla by na průhledné tvárnice neměli dát dopustit, pomohou jim totiž prosvětlit i ty nejtmavší kouty.

Z luxfer se stal designový doplněk s nepřeberným množstvím podob, barev a povrchů, vybere si opravdu každý. Za pomoci rohových tvárnic lze vytvořit efektní tvary stěn, tónované sklo zajistí velmi elegantní vzhled. Právě barevné variace velmi oživí moderní interiér, kterému sluší jasné barvy a hodně světla. Odvážní mohou ve svém bytě tvořit fantastické mozaiky, ti skromnější ocení jemné akvamarínové provedení. Z luxfer může vzniknout nevšední zábradlí, celá stěna, nebo část podlahy, vždy ale představují dobrou volbu.

 

Právě se děje

Další zprávy