Lité podlahy lákají díky rychlé realizací i vzhledu

td
9. 1. 2012 10:40
Do moderního interiéru patří i dokonale hladká a barevně sladěná litá podlaha

I když dříve lité podlahy nacházely své uplatnění zejména v průmyslových objektech, pozvolna se dostávají i do rodinných domů a bytů. Velkou oblibu získávají díky jednoduché montáži a unikátním technickým vlastnostem. Lité podlahy lze použít jako podklad pod vlastní podlahovou krytinu, ale i jako finální úpravu celé podlahy. Vyšší cenu snadno dorovnají úspory za náročné pokládání dalších vrstev krytiny, ale i odolný povrch a snadná údržba.

Hlavní výhodou litých nebo anhydridových podlah je neobvykle rychlá montáž. Podlahová směs se přiváží v tekutém stavu a již druhý den po realizaci je po podlaze možné chodit. Díky unikátnímu složení je litá podlaha dokonale hladká a rovná. Extrémně se hodí v případě, že chcete v domě rozvést podlahové topení, anhydridová podlaha se totiž snadno velmi snadno prohřívá. Lité podlahy díky nespočtu výhod nahradily klasické podlahy z betonu, které vyžadují mnohem časově náročnější realizaci.

Další výhodou anhydridových podlah je nižší zátěž, kterou kladou na svůj podklad. Proto se hojně využívají při opravách a rekonstrukcích stropních konstrukcí. Lité podlahy se ale nehodí jen jako spodní vrstva pod finální dlažbu či plovoucí podlahu, stále častěji se objevuje i jako finální úprava podlahy. Unikátní materiál totiž nabízí možnost zvolit libovolný barevný odstín podlahy, která pak snadno dotváří vzhled bytu a působí velmi moderním dojmem.

 

Právě se děje

Další zprávy