Linoleum stále nevyšlo z módy. Jaké má výhody?

Andrea Berniová
1. 11. 2012 7:00
Pokud vybíráte novou podlahu, možná jste o linoleu ani nepřemýšleli. Zjistěte, co nabízí

Vybíráte novou podlahu? O které uvažujete? Bude dřevěná, laminátová, nebo vám bude více vyhovovat koberec či dlažba? A co třeba linoleum? Možná v něm vidíte jen nevkusnou podlahovou krytinu typickou pro minulou éru. Linoleum ale dnes vypadá úplně jinak. Nabízí pestrou škálu vzorů a barev.

Výhodou je i dobrá izolace

Velkou výhodou linolea je jeho odolnost. Také se snadno udržuje - je omyvatelné. Hodí se tedy obzvlášť do kuchyně, kde se přece jen občas něco vysype, anebo ukápne. Na rozdíl od koberce je vhodné do interiéru, kde se pohybují alergici. Další výhodou je jeho dobrá tepelná i akustická izolace. Pokud tedy bydlíte třeba v rodinném domě a nechcete, aby do přízemí byl slyšet každý krok z podkroví, umístěte tam linoleum.

Z bohaté nabídky dekorů a barev si určitě vyberete. Věděli jste, že linoleum může připomínat dřevěnou podlahu? Linoleum lze položit snadno a rychle a kromě dekoru a barvy si můžete sami zvolit i tvrdost a tloušťku linolea.

Co je to marmoleum?

Zvláštním druhem linolea je tak zvané marmoleum. Pokud máte rádi přírodní a ekologické materiály, marmoleum se vám určitě bude líbit. Je totiž vyrobeno pouze z přírodních a biologicky odbouratelných materiálů (lněný olej, dřevitá nebo korková moučka, vápenec, pryskyřice, juta a přírodní pigmenty).

Marmoleum neobsahuje žádné chemické produkty, proto určitě nebude dělat problémy alergikům. Výhodou je také jeho odolnost. Můžete vybírat z různých barev a poskládat si tak třeba pestrou mozaiku. Interiér bude hned vypadat veseleji. Chtěli byste antistatické marmoleum, anebo raději to, které výborně akusticky izoluje? Je to na vás.

 

Právě se děje

Další zprávy