LED: Silný zdroj světla s dlouhou životností

Andrea Berniová
19. 11. 2012 13:07
Odolnost vůči nárazu i vnějším vlivům, dlouhou životnost a úsporu energie, to vše nabízí LED osvětlení
LED osvětlení nabízí mnoho výhod
LED osvětlení nabízí mnoho výhod | Foto: Messe Frankfurt

Správné osvětlení interiéru je důležité. Při sledování televize by v její blízkosti měl být alespoň tlumený světelný zdroj, jinak vás nejspíš budou bolet oči. Na kuchyňskou desku by mělo dopadat pronikavější světlo, stejně jako na pracovní stůl či na ponk v dílně.

Dostatek světla je tedy zásadní. A co když k tomu chcete ušetřit za elektřinu? Pořiďte si LED žárovky.

Výhodou je odolnost i nízká spotřeba

LED žárovky mají ještě nižší spotřebu než klasické úsporné zářivky a výhodou je také jejich velmi dlouhá životnost - nejdelší ze všech světelných zdrojů. LED žárovkám navíc nevadí chlad ani otřesy, jsou tedy velmi odolné. Mohou mít i velmi malé rozměry a vypadají opravdu efektně a moderně, hodí se tak do moderně zařízených interiérů.

Časté zhasínání a rozsvěcení jim nevadí a rozsvítí se velmi rychle - na rozdíl od úsporných kompaktních zářivek. LED žárovky snesou i nešetrné zacházení a neobsahují nebezpečnou rtuť, kterou v sobě mívají klasické úsporné zářivky. LED žárovka může vzhledem připomínat tu klasickou.

Vyšší cenu vyváží dlouhá životnost

Světelné zdroje LED nabízejí mnoho barev světla, které jsou velmi syté. Oceníte i možnost stmívání, můžete si tedy sami zvolit, jak silné osvětlení zrovna potřebujete. Seženete už i svítidla s implementovanými LED čipy, které není potřeba měnit - vydrží po celou dobu životnosti svítidla.

LED žárovky jsou ale poměrně drahé. Je tedy na vás, zda si budete chtít za tento typ osvětlení připlatit, nebo raději zvolíte levnější variantu. Vysokou cenu vám ale LED žárovka vynahradí svou dlouhou životností. Ty nejvýkonnější druhy LED žárovek se ale silně zahřívají a potřebují tak chlazení.

 

Právě se děje

Další zprávy