Kupte si zahradní traktor a sekání trávy vás bude bavit

Andrea Berniová
15. 11. 2012 7:51
Zkuste tento rychlejší, pohodlnější a zábavnější způsob úpravy trávníku. Sekačku už nebudete potřebovat
Sekání trávy vás se zahradním traktorem bude bavit
Sekání trávy vás se zahradním traktorem bude bavit | Foto: Aktuálně.cz

Pokud máte velkou zahradu a sekání trávníku vás nebaví, můžete si pořídit robotickou sekačku. Ta se o trávník postará i ve vaší nepřítomnosti a můžete u ní nastavit, kdy se má spustit.

Robotická sekačka jezdí sama, jen jí musíte vyhradit teritorium pomocí hraničního kabelu. Jestli se ale na péči o trávník chcete přece jen podílet, ale vodit sekačku po zahradě vás nebaví, existuje řešení: zahradní traktor.

Obzvlášť do větších zahrad s rozsáhlými travnatými plochami se zahradní traktor opravdu hodí. Sekání trávy vás s ním pravděpodobně bude bavit, navíc je to rychlejší a pohodlnější.

Zahradní traktor se ovládá klasickým volantem a také pomocí pedálu. Věděli jste, že dražší zahradní traktory mohou mít i posilovač řízení nebo tempomat?

Jaký zahradní traktor koupit?

Máte na výběr z mnoha druhů a velikostí traktorů různých značek. Liší se i výkon jejich motorů. I podle něj byste měli zahradní traktor vybírat, například pro zahradu se svažitým terénem zvolte spíš výkonnější stroj. Důležitá je i šířka záběru, tedy jak široký pruh trávníku dokáže traktor posekat při jednom projetí.

Žací ústrojí, které je umístěno mezi koly traktoru, mívá jeden až tři nože. Z tohoto ústrojí je pak posekaná tráva vháněna do speciálního koše, který najdete v zadní části traktoru.

Koš bývá zpravidla o dost větší než u klasické sekačky, což je velká výhoda - nemusíte ho vyprazdňovat tak často. Samozřejmostí jsou také světla, můžete tedy sekat trávník i v šeru.

Kupte zahradní traktor raději u osvědčené firmy, která vám zajistí záruku a případný servis. Zahradní traktor, to je nemalá investice a vybíravost se v tomto případě vyplatí.

--------------------------------------------------------------------------------

Jakou zahradní techniku si vybrat?

 

Právě se děje

Další zprávy