Kožená sedací souprava je odolná a vypadá luxusně

Andrea Berniová
29. 3. 2012 2:29
Není ani příliš náročná na údržbu a vydrží v obývacím pokoji dlouho
Foto: Aktuálně.cz

Přemýšlíte o nové sedačce? Vybírejte pečlivě a nejen podle vzhledu, ale i podle plánované zátěže. Uvažovali jste už o koupi kožené sedací soupravy? Ta se dobře udržuje, vypadá elegantně a může do interiéru vnést nádech luxusu. Kožená sedačka toho vydrží hodně, je odolná.

Pokud chcete, aby si udržela svou původní barvu, nemělo by na ni dopadat přímé sluneční světlo, dobře jí nedělá ani nadměrné vlhko a teplo. Kůže jako materiál nepropouští do vnitřního čalounění sedací soupravy prach ani pot. To nedává šanci roztočům, takže je tento typ nábytku vhodný pro alergiky.

Výběru věnujte velkou pozornost

Při výběru sedačky je důležité si ji dobře prohlédnout. Musí být kvalitně zpracovaná a vypadat dobře a dodolně. Rozhodně se do ní v obchodě posaďte a zkuste materiál na omak. Můžete vybírat z různých barev a povrchových úprav kůže. Kožená sedačka není levnou záležitostí, proto vybírejte a promýšlejte.

Povrch sedačky není nijak náročný na údržbu, ale je potřeba o něj pečovat. Nečistoty setřete suchým nebo trochu vlhkým hadříkem. Několikrát do roka byste sedačku měli ošetřit pečujícím přípravkem na kůži. Naopak látková sedačka vyžaduje více péče, problémem jsou především skvrny. Pokud se vám něco rozlije na koženou sedačku, stačí místo otřít vlhkým hadříkem.

Není kůže jako kůže

Pokud máte k pravé kůži odpor, můžete mít i sedačku z umělé kůže, tak zvané ekokůže. Vypadá jako pravá a ani na omak nepoznáte rozdíl. Je na vás, jestli si pořídíte rohovou sedačku nebo klasickou a k ní třeba dvě křesla. Vše závisí na účelu využití a také na tom, kolik místa jí ve vašem domě či bytě můžete věnovat.

 

Právě se děje

Další zprávy