Koupání v bazénu za méně peněz? Zkuste ten nadzemní

Andrea Berniová
24. 5. 2012 12:41
Bazén nemusí být nutně zabudovaný v zemi
Foto: Jaroslav Pikous Aktuálně.cz

Pokud se v létě nebo už teď, v horkých jarních dnech, chcete vykoupat, nejspíš přemýšlíte o koupi bazénu. To ale není levná záležitost. U bazénu zapuštěného do země musíte nejen bazén koupit, ale zaplatit i jeho zabudování. A co pořídit si nadzemní bazén? Bývá levnější než ten klasický, odpadají veškeré náklady spojené s jeho zabudováním a navíc nemusí velkou část vaší zahrady zabírat celoročně, ale jen v jarních a letních měsících. Poté ho můžete uklidit, u některých typů je to velmi snadné. To oceníte, pokud máte malou zahradu. Některé nadzemní bazény ale můžete nechat na zahradě i mimo sezónu, pokud vám nebudou překážet.

Bazén s nafukovacím prstencem je populární

Můžete vybírat z různých druhů nadzemních bazénů. Oblíbený je bazén s vrchním nafukovacím prstencem. Jeho montáž je jednoduchá, navíc neobsahuje žádnou pevnou konstrukci, což je dobré pro děti - nezraní se o ni. Nejprve se nafoukne prstenec a pak už jen napouštíte vodu. Bazén se sám postaví díky její stoupající hladině, která bude nadnášet prstenec. Tento bazén je vyroben z PVC a prodává se i v sadách s filtrací. U tohoto typu bazénu navíc máte na výběr mnoho velikostí a různé hloubky.

Budete potřebovat i příslušenství

Další možností je bazén s pevnou konstrukcí, který je vyrobený z plechu s galvanizovaným povrchem. Existují také nadzemní bazény s pevným kovovým rámem. Ani tyto dva typy bazénů není nijak obtížné sestavit. Kromě samotného bazénu ale budete potřebovat ještě filtraci, schůdky, také podložku pod bazén či krycí plachtu, která zachytí nečistoty. O vodu v bazénu je potřeba se starat i chemickými prostředky a hlídat její kvalitu.

--------------------------------------------------------------------------------

Které bazény jsou ty nejlepší?

 

Právě se děje

Další zprávy