Komplex Kollárova i přes insolvenci prodal třetinů bytů

TD
15. 12. 2011 1:15
Většina developerských projektů zůstává nedostavěna, bytový komplex Kollárova v Hradci Králové je spíše výjimka
Developerský projekt Kollárova v Hradci Králové
Developerský projekt Kollárova v Hradci Králové | Foto: Projekt Kollárova

Počet developerských projektů, které přecenily své možnosti a ocitly se v insolvenci, i letos výrazně vzrostl. Rozsáhlé bytové komplexy zůstávají nedostavěné a byty v již dokončených projektech se prodávají jen těžko. Výjimku tvoří obytné domy Kollárova, které se nachází v centru Hradce Králové. I když se projekt dluhům nevyhnul, úspěšně se podařilo prodat přibližně 60 bytů ze 148.

Věřitel zadluženého komplexu navíc zájemcům o koupi bytů nabízí zvýhodněné ceny a atraktivní hypotéky až do sta procent ceny bytu. „Je to zcela ojedinělý případ, kdy banka používá tento nástroj, aby maximálně podpořila prodej bytových jednotek," vysvětluje Marian Konečný, manažer z Naxosu, který má prodej na starosti.

Vzhledem k výhodným podmínkám hypotéky a snížení ceny nemovitosti se nabízí koupě bytu v developerských projektech jako strategický tah.  „Je to dobrá investiční příležitost i pro rodiny, které mají v jiných případech problémy s financováním. Navíc koupě nemovitosti z majetkové podstaty je tím nejbezpečnějším způsobem jejího nabytí, " uvádí obchodní ředitel Naxosu Libor Nevšímal.

Byty v komplexu, který se nachází v Haškově ulici v Hradci Králové, lákají potenciální zákazníky nejen atraktivní lokalitou, ale i nízkou cenou. Za byt o dispozici 1+kk včetně garážového stání zaplatíte od 1 482 000 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy